Helsingborgs AIS
"HAIS"

Välkommen!

Välkommen till Helsingsborgs Allmänna IS. Här kan ni hitta information om vår förening och våra lag.

Om ni vill gå med i vår förening, klicka här!

Helsingborgs Allmänna Idrottssällskap - HAIS - är en ideell idrottsförening med i huvudsak fotboll på agendan. Vi vänder oss till alla som är intresserade av idrottslig fostran och kamratskap. Vi har verksamhet för herrseniorer med ett representationslag och ett reservlag samt ungdomsverksamhet för barn och ungdomar födda 2011 eller senare. Vi har tre pojklag i seriespel P10/P9/P8 plus en barngrupp för pojkar och flickor födda 2015 eller senare. Vi välkomnar nya spelare till alla våra olika åldersgrupper, allt från barn till seniorer. Vi välkomnar även ledare som vill vara med och utveckla vår förening både idrottsligt såväl som administrativt.

HAIS hälsar Alexander Vikner välkommen som seniortränare 2023
2022-11-29 22:41
Alexander Vikner & ordförande Mats Andersson
Det har länge diskuterat och funderat i seniorgruppen om vem som ska bli ny tränare för HAIS 2023 och nu kan vi berätta att vi har hittat rätt person.

Det är 46 åriga Alexander Vikner som har en lång tränarbakgrund där han varit tränare i över 20 år.
Han har tränat klubbar så som: Lunds FF, Linero IF, Lunds BK, Landskrona BoIS, Helsingborgs IF, Tågarps AIK, Höganäs BK

Han bor i Landskrona med sina två barn som han har varannan vecka, jobbar som områdeschef på Samhall i Helsingborg och på fritiden gillar han att träna på gym, läser böcker eller är vid havet.

Alexander gillar italiensk fotboll där hans favoritlag och fotbollsspelare är Juventus FC och Filippo Inzaghi.

Vi säger välkommen till Alexander och hoppas han kommer trivas bra i klubben.

// Seniorgruppen
Ett sista farväl av en kämpe!
2022-11-18 15:56
Begravningsgudstjänst för Joakim Lilja 18 november 2022!

Nu har vi tagit ett sista farväl av Joakim Lilja. Det var en ljus och fin ceremoni med många vänner och släktingar. En start känsla av sorg innan gudstjänsten men vid det efterföljande kaffet kändes det lättare. Han finns hos oss i våra tankar och minnen.

Mats

Min vän Joakim!
2022-11-06 23:11

Min vänskap med Joakim sträcker sig över mer än 50 år. Våra föräldrahem på Fältabacken låg med ett stenkasts avstånd och den gemensamma skolan var Wieselgren där vi kamperade tillsammans under åren 1971-75. Barnen i vår ålder och i våra kvarter idrottade i Fältabackens BI där vi spelade landhockey och fotboll mot andra kvartersgäng. Vi tillbringade otaliga timmar med fotbollsspel i Per Carlssons källare och lika mycket tid med pingis hos Loffe Lindqvist.

Vi till och med boxades där jag speciellt kommer ihåg en stjärnsmäll som utdelades av den minsta av oss. Till åskådarnas stora förvåning.

Utöver vårt spontanidrottande fanns det ytterligare en faktor som förenade oss. En fotbollsklubb på Olympiafältet som alla i vår omgivning tillhörde. Gammal som ung, alla var med i HAIS.

Joakims idrottsliga bana fick dock ett abrupt slut en lördag förmiddag på Viskängen i januari 1974 då han bröt benet i en närkamp med motståndarlagets målvakt, Anders ”korven” Möllergren. Det blev ambulans och ett komplicerat öppet benbrott. Fram till denna händelse hade Jocke hunnit med 26 pojkmatcher i HAIS vilket innebar att det sportsliga avtrycket inte blev speciellt stort. Detta reparerade Joakim med råge senare i livet då han kom att ingå i HAIS styrelse under en tidsperiod som sträckte sig från 1994 fram tills hans allt för tidiga död den 19 oktober 2022.

Mitt sista möte med Joakim var en sensommardag i augusti då vi tillbringade två timmar i hans uterum på Ronnebygatan. Samtalet handlade om HIF, HAIS och livet efter döden samt allt annat som kommer på tapeten när man vet att ens tid är utmätt. Här visade Jocke vilken människa han var. Trots påfrestande behandlingar med diverse biverkningar och återkommande dåliga besked från läkarna behöll han sin positiva inställning och sin torra humor. Han kände sig priviligierad och var tacksam över det liv han levt även om han inte hade tackat nej till några ytterligare år innan den eviga vilan skulle inträda.

Under en stor del av mina år som ordförande för HAIS har Joakim varit min vice ordförande och mitt bollplank. Han har bromsat mig när jag har farit iväg och pushat mig när det behövdes. Jag har alltid varit mycket tacksam för denna insats och vill till och med hävda att det varit en förutsättning för mina många styrelseår att jag haft en person som Joakim vid min sida, en person som jag också har haft förmånen att kalla min vän.

Tack för allt, Joakim.

HAIS Ungdomsledare på utbildning
2022-10-31 20:34
Praktisk övning på första av två utbildningsdagar för HAIS ungdomstränare/ledare under ledning av instruktör Fredrik Dahlin från Skånes FF.

Söndag morgon 07.30 stod frukosten framdukad i HAISA-stugan i väntan på 15 entusiastiska ungdomsledare som valt att ägna hela dagen åt att förkovra sig i fotbollens magiska värld. Utbildningen startades av kursledaren från Skånes Fotbollsförbund, Fredrik Dahlin och snart gick diskussionerna varma när ämnena avlöste varandra. Efter en stärkande lunch bestående av sallader från Holy Green lämnades teorin för ett praktiskt övningspass på konstgräsplan 7. Med minsta lilla otur hade vädrets makter spelat gruppen ett spratt men som nu istället hade i det närmsta perfekta förhållande med 16 grader och solsken. Efter genomförda övningar vidtar nu hemarbeten innan dag två infaller den 20 november. Ytterligare en söndag för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra barn och unga.

Ett mycket tråkigt besked
2022-10-20 22:43

Joakim Lilja har gått ur tiden. Idag fick jag det tråkiga beskedet att Joakim gått bort efter en lång tids sjukdom. Jag brukar inte ha svårt att hitta rätt saker att skriva men nu saknar jag orden. Mina tankar går till Joakims familj i denna svåra stund. HAIS har återigen sorg.

Mats

Herr senior, 22/10 17:34