Ta hand om varandra!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
F08 Ålsten
Tävlingssäsongen inställd i Stockholmsbasketen
2021-03-06 12:29

Stockholm Basket har beslutat att ställa in resterande del av tävlingssäsongen. Det innebär att det inte blir några fler serie- eller slutspelsmatcher den här säsongen.

 

Jag hoppas dock att vi så småningom får börja spela träningsmatcher igen, vilket inte heller är tillåtet just nu. 

 

/Thomas

Träningsmatch mot Blackeberg Nälsta 27 februari
2021-02-22 22:23
På lördag spelar vi träningsmatch igen. Den här gången är det ett tredje Blackebergslag som står för motståndet, nämligen Blackeberg Nälsta. Tid och plats har vi varit tvungna att ändra p.g.a. krock med ligamatch i Åkeshovshallen.

Vi spelar med alla de 10 spelare som anmält att de är hemma och tillgängliga. Kallelse har skickats ut till dessa och jag ber om svar så fort som möjligt, senast onsdag.

Alvik Ålsten - Blackeberg Nälsta, Stora Mossen 1, lördag 27 februari kl. 11.15

Samling ombytta och helt klara för att börja värma upp kl. 10.45. Se till att komma i god tid innan så ni hinner klart med förberedelserna. Vi har tillgång till hallen redan kl. 10.00, så vill någon komma dit tidigare och "skjuta igång" sig så går det bra.

Precis som senast så är det - utöver spelare, coacher och domare - bara de föräldrar som sitter i sekretariat, filmar och "vaktar entrén" som får vara i hallen. Som vanligt ber jag Björn styra upp vem som gör vad. :-)

/Thomas
Jobbigt men kul i första matcherna på länge
2021-02-15 00:49
Nu var det äntligen dags att få spela match igen. För första gången på fyra månader. Alla spelare anmälde sig som tillgängliga och vi ordnade så att vi hade två matcher denna helg. Eftersom de nya föreskrifterna från förbundet inte tillåter att någon spelare spelar mer än en match per tvåveckorsperiod så skulle alla få spela en match var - 9 spelare på lördagen och 8 spelare på söndagen. Både matcherna skulle vara mot Blackeberg, men mot två helt olika lag. 

På lördagen stod Blackeberg Röd för motståndet. Vi visade upp en hel del nervositet av många olika anledningar. Mest nervös var nog Signe som skulle spela sin första match någonsin. Vi gjorde mycket bra i denna match och bra lägen tog vi oss till riktigt ofta. Vissa besvär med att få bollen att gå rätt väg - d.v.s. ner i korgen - gjorde att vi inte drog ifrån Blackeberg, som det kändes som att vi kanske borde ha gjort i början. Istället superjämnt hela vägen genom de första tre perioderna. I sista perioden började dock fler bollar gå i. Tyvärr mest för motståndarna, som kunde dra ifrån och vinna med 10 poäng, 27-37.

En helt ok insats i stort, trots förlusten, och vi var alla överens om att det var jättekul att äntligen ha fått spela igen. 

På söndagen var det istället Blackeberg Vit som vi skulle möta. Dem spelade vi säsongens första seriematch mot i september och förlorade då med 10 poäng. Tufft motstånd var att vänta! Men vi visade att vi inte hade avstått från att utvecklas bara för att det varit matchuppehåll. Tufft försvar, snabbt anfallsspel och riktigt bra attityd visade vi redan från början. Även här fanns viss nervositet som skapade lite stress i avsluten, vilket gjorde att vi trots spelmässigt övertag "bara" höll jämna steg med Blackeberg på resultattavlan. Men ju längre matchen led desto mer hittade vi rätt i balansen mellan intensitet och lugn och började rinna ifrån till en övertygande vinst med 56-30. Ett riktigt bra resultat efter en riktigt bra match.

Grymt härligt att spela matcher och även om det fanns en del nervositet och ringrostighet så tycker jag vi utifrån förutsättningarna får mer än godkänt för vårt spel denna helg. Att vi tappade en spelare innan varje match av sjukdoms- och skadeorsaker var så klart tråkigt för de spelare som drabbades och inte fick vara med. Det gjorde också att vi var få spelare på matcherna - 8 spelare på lördagen, 7 spelare på söndagen - något som gjorde att vi behövde hantera att bli rejält trötta. Å andra sidan innebar det också att alla fick riktigt mycket speltid och det kändes som om vi pallade med det på ett bra sätt. Snyggt jobbat!

Nu jobbar vi vidare mot kommande utmaningar och slutspel som startar efter sportlovet. Jobbet startar i morgon med träning. Det ska bli kul!

/Coach T
Träningsmatcher 13-14 februari
2021-02-08 08:52
Nu har vi ordnat motstånd till helgens träningsmatcher. Det blir matcher mot två olika Blackebergs-lag och alla spelare kommer få spela någon av dem. Eftersom vi inte får låta någon spela mer än en av matcherna är det jätteviktigt att alla är med, vilket inte borde vara några problem eftersom alla svarat ja på kallelsen till dessa matcher.

I hallen under matcherna kommer det, förutom lagen och domarna, behövas fyra eller fem föräldrar: två eller tre i sekretariatet, en som filmar och en som ser till att det inte kommer in fler personer i hallen. Ingen publik är tillåten. Jag ber lagförälder Björn styra upp vem som gör vad.

Dessa spelar i respektive match (bara de spelare som ska spela får vara i hallen):

Alvik Ålsten - Blackeberg Röd, Åkeshovshallen, lördag 13 februari kl. 12.15 (samling ombytta i grönt ställ 11.45)
Agnes S.
Elsa
Hedda
Johanna
Julia
Lea
Louise
Nathalie
Signe

Alvik Ålsten - Blackeberg Vit, Åkeshovshallen, söndag 14 februari kl. 12.15 (samling ombytta i grönt ställ 11.45)
Agnes Ö.
Eleonore
Ella
Irma
Julie
Lou
Minnie
Vera

Jag kommer skicka ut kallelser till respektive match också, så det är solklart vad som gäller.
Informationsmöte för föräldrar och spelare 22 februari
2021-02-08 00:06
Det har blivit dags för säsongens andra informationsmöte för föräldrar och spelare. Vi kör även denna gång i Stora Mossens konferensrum.

Vi startar mötet för föräldrarna 18.15 - var snälla och kom i tid - och spelarna kommer sedan att ansluta när de är klara med träning och fys. Borde vara på plats ca 18.40.

Räkna med att mötet totalt tar ca en timme. Det är viktigt att alla spelare har en förälder på plats så att ingen missar informationen.

/Thomas
Träningsmatcher eller träningar helgen 13-14 februari
2021-02-03 15:10
Enligt bestämmelserna som gäller just nu kommer vi kunna börja spela träningsmatcher från och med den 13 februari. Det finns dock en hel del begränsningar gällande detta - man får inte spela för ofta, man måste få godkänt från Stockholm Basket för att få spela med mera.

Vi vill ju gärna spela match så fort som möjligt, så för att vara ute i god tid och ansöka om tillstånd redan när möjligheten öppnar nästa vecka vill jag veta vilka som är tillgängliga för att spela de olika dagarna nästa helg. Jag kommer kalla alla till båda dagarna för att få koll på läget. Var och en kommer som mest få spela match en av dagarna. 

Svara så snabbt som möjligt på kallelserna så jag kan börja kolla med tänkbara motståndare. Blir det inte match någon av dagarna så tränar vi istället.

/Thomas
Spelade matcher
Lör 27/2 11:15
31 - 24
Sön 14/2 12:15
56 - 30
Lör 13/2 12:15
27 - 37
Sön 18/10 14:30
47 - 21
Lör 17/10 10:45
21 - 48
Sön 11/10 10:00
35 - 42
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
Facebook
Stötta föreningen
Twitter