Helsingborgs AIS
"HAIS"
Herr senior

HAIS - Aristokraterna i Helsingborg
HAIS är en ideell idrottsförening verksam i centrala Helsingborg. Föreningen bildades 1923 och har under åren haft både fotboll och handboll på schemat. Numera är det enbart fotboll gäller. HAIS smeknamn är "Aristokraterna" och vår hemmaborg är "Fältet" (Olympiafältet) där vi har egen klubbstuga och egna omklädningsrum.

Varmt välkomna till vår hemsida!
Inga lättnader i restriktionerna skjuter på premiären
2021-04-25 11:40

Med anledning av att det inte blivit några lättnader av gällande restriktioner från regeringen med anledning av Corona-situationen kommer seriestarten för samtliga våra lag i seriespel att ske först i eller efter helgen den 22-23 maj. Inga matcher är tillåtna i nuläget och det gäller även interna matcher. Träningen fortsätter som innan. Håll i, håll ut och håll er friska. Vi reder detta också.

Ordförande Aristokraterna

Intervju med vår lagkapten
2020-08-17 22:56
Vi intervjuade vår lagkapten Erik efter hemmamatchen mot Brunnby FF som spelades i lördags den 15 augusti.

1. Vad va det som fungerade i lördags mot Brunnby men som inte fungerade mot Båstad?
Svar: Matchen mot Brunnby kändes rakt igenom som en bättre genomförd match för oss på alla sätt och vis. Vi var aggressiva, satte hög press och kom till fina målchanser. Det är just det sista som skiljer sig gentemot Båstadsmatchen, där vi knappt skapade någonting offensivt.

2. Termometern visade 30 grader, hur kändes det för er att spela i den värmen?
Svar: Det var väldigt varmt och det kändes i kroppen redan under uppvärmningen. Det är påfrestande och i vissa situationer påverkar värmen att  man tar ett beslut man annars inte gjort. Jag tyckte nästan det var värst i första halvlek, i andra halvlek hade kroppen vant sig vid värmen lite.

3. Beskriv känslan när domaren blåser av matchen och ni har tagit säsongens första trepoängare.
Svar: Det var väldigt skönt, både för psyket och för kroppen. Vi alla vet hur viktigt det är att plocka varenda liten poäng, så det var en stor lättnad att få med oss en stabil 3-poängare!

4. Denna säsongen ser annorlunda ut än vad vi är vana vid, hur ser du på att det nu är en enkelserie?
Svar: Jag tycker såklart att det är rätt beslut utifrån situationen vi har i samhället idag, men rent fotbollsmässigt blir det en helt ny situation än vad man är van vid, och som sagt ännu viktigare att vara fullt fokuserad varje match. Vanligtvis kan man kanske komma undan med någon/ett par förluster och några oavgjorda, men om vi vill gå upp till division 4 i denna enkelserien gäller det att vi inte gör några misstag och är med från början! :)
Höstens matcher i HAIS
2020-08-14 18:04

Nu startar äntligen fotbollen för HAIS. Tyvärr är det publikfria matcher inledningsvis enligt direktiv från Skånes FF.

HAIS deltar i HA Div 5 Nordvästra, HR div.2 Västra och HJ Div.3 där samtliga matcher alltså är publikfria.

Vi annonserar inga matcher och kommer inte heller att ta entré eller tillhandahålla försäljning.

Föreningar med inhägnad plan tillåts under vissa omständigheter att släppa in högst 50 personer men denna möjlighet är stängd för HAIS eftersom vi spelar våra hemmamatcher på en kommunal anläggning utan möjlighet till avgränsningar av publiken.

Vi eventuella frågor är du välkommen att kontakta Mats Andersson (Ordförande) eller Emil Mattisson (Sektionsansvarig herrsenior och herrjunior).

Allt seriespel inställt tillsvidare
2020-04-04 11:43

Med anledning av rådande situation och Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer ställs allt seriespel i Skånes Fotbollsförbunds regi in tillsvidare. För HAIS del innebär det att kommande seriestarter i HA Div.5 Nordvästra, HR Div.2 Västra och HJ Div. 3 skjuts fram på obestämd tid samt att vi inte planerar och genomför några träningsmatcher tillsvidare.

Gällande träningsaktiviteter kan de fortsätta förutsatt att respektive träningsgrupp kan bedriva sin verksamhet utan att riskera smitta.

För att inte riskera smitta gäller följande försiktighetsåtgärder i HAIS:

• All form av inomhusträning och sociala aktiviteter i HAIS regi är inställda tillsvidare

• Antalet deltagare & ledare får inte överstiga 50 personer

• Personer med sjukdomssymptom stannar hemma och gör så i 48 timmar som symptomfri

• Ombyte och dusch sker hemma

• Dela inte personlig utrustning såsom exempelvis vattenflaska med andra

• Ha inga samlingar inomhus

• Föräldrar i de små barn- och ungdomsgrupperna är fortsatt välkomna på träningarna men uppmanas att hålla avstånd och följa de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

mats.61.andersson@gmail.com

Emil Mattisson
carlemilmattisson@gmail.com

Länk till Skånes FFs beslut:

Var rädda om er!
HAIS Styrelse

Seger i första träningsmatchen 2020
2020-02-14 22:45
I lördags var den första träningsmatchen igång borta mot Båstads GIF. Det var ett bra motstånd att ställas mot i den första matchen då vi har Båstad i vår serie 2020. Vi började matchen på ett lite svajigt sätt dem första minuterna, men vi rättade upp oss och gjorde 1-0 på straff av Joar. Båstad kvitterade till 1-1 där skottet olyckligtvis tog på en haisspelare och ställde Davva i målet. Men HAIS fortsatte att rulla boll bra inom laget och Viktor Lindkvist 2-1 mål till HAIS var fullt rättvist. Dock skulle Båstad lyckas kvittera till 2-2 innan paus därav resultatet i halvtid 2-2. I andra halvlek tog vi över mer och mer och visade varför vi var i toppen av serien förra året. Efter två mål av Noel på bara ett par minuter efter varandra och ytterligare ett straffmål av Joar slutade matchen 5-2 till HAIS.

Imorgon spelas den andra träningsmatchen där motståndet är Stehags AIF, matchen spelas hemma på Olympiafältet plan 7 13:00!

/Michelle

Våra Sponsorer