SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs AIS
"HAIS"
Herr senior

HAIS - Aristokraterna i Helsingborg
HAIS är en ideell idrottsförening verksam i centrala Helsingborg. Föreningen bildades 1923 och har under åren haft både fotboll och handboll på schemat. Numera är det enbart fotboll gäller. HAIS smeknamn är "Aristokraterna" och vår hemmaborg är "Fältet" (Olympiafältet) där vi har egen klubbstuga och egna omklädningsrum.

Varmt välkomna till vår hemsida!
Nytt i HAIS 2022
2022-01-16 15:52

Den besvärliga situationen med Covid-19 fortsätter att påverka vår verksamhet. Normalt sett skulle alla pusselbiter varit på plats vid denna tidpunkt på året men så är inte fallet. En punkt kan vi emellertid sätta check på. Ny huvudtränare efter Björn Hellberg blir Martin Juric som tar över rodret 2022. Utförligare presentation av Martin kommer inom kort. Tanken var att Martin skulle presentera sig för seniortruppen på en spelarträff redan förra veckan men smittspridningen av Covid-19 satte stopp för detta. Som så mycket annat, tyvärr. En av många frågor som vi arbetar med just nu är vem som ska vara assisterande tränare till Martin. En annan fråga är hur spelartruppen kommer att se ut. 

 

Det som hänt under frimånaden är att följande spelare skrivit på för oss: Joel Hellberg från Vallåkra IF, Olof Lavesson från Kullavägens BK, Mathias Holtenäs från Råå IF, Niklas Hallberg från Förslös IF och Jesper Johansson från Forshaga IF. Spelare som lämnat under frimånaden är Jonathan Hörstedt till Croatia.

 

I skrivandet stund vet vi inte hur det blir med juniorlaget 2022. När spelartruppen är fastställd och vi vet vilka juniorer som är tillgängliga kommer vi att ta ställning till om vi ska anmäla ett juniorlag. Vi vet att några juniorer lämnat oss för Högaborgs BK.

 

Vid årsmötet i februari kommer vi att utse senioransvarig för 2022. Klart redan är att seniorsektionen kommer att bestå av Mattias Pettersson, John Oskarsson och Michelle Berg. Till denna grupp kommer vi att knyta ytterligare några personer.

 

För HAIS

Mats Andersson

Ordförande Aristokraterna

 

 

Division fem kontraktet i hamn
2021-11-07 22:31

Genom fem-noll seger mot Kävlinge Harrie FF säkrade Aristokraterna nytt division fem kontrakt idag. Därmed handlar de två återstående matcher endast om vilken placering HAIS ska hamna på när serien är slutspelad. Det finns en teoretisk chans att klättra ytterligare placeringar vilket hade varit bra för det något stukade självförtroendet som denna säsong skapat.

Nu kan vi i lugn och ro bygga nytt lag inför säsongen 2022 där vi förhoppningsvis kommer att tillhöra, om inte topplag, så i alla fall ett stabilt mittenlag. Men innan dess är det mycket som ska hända. Vi håller på att rekrytera ny seniortränare efter Björn Hellberg som slutar som tränare efter två säsonger. En stor eloge till Björn och hans assisterande tränare Fredrik Persson för dessa två år som präglats av Corona med alla de begränsningar som det inneburit. Elogen gäller givetvis även lagledare Bengt-Olle Berg och Michelle Berg som oförtrutet kämpat på när mycket har varit dystert. Mer information kommer inom kort på denna sida.

Äntligen har HAIS vunnit igen!
2021-09-18 10:19

Hemmavinsten mot Landora med 5-2 följdes av en tung förlust mot Ramlösa Södra hemma. Inför gårdagens viktiga match mot Kävlingen/Harrie hade HAIS ett försprång på en poäng. När det som mest behövdes kom en urladdning och en ny vinst med 5-1. Nu hoppas vi att det vänt och att fler poäng ramlar in på kontot i de återstående åtta matcherna. Ett lag ramlar ur och det ska inte vara Aristokraterna.

Mats Andersson

Ordförande HAIS

Intervju med vår lagkapten
2020-08-17 22:56
Vi intervjuade vår lagkapten Erik efter hemmamatchen mot Brunnby FF som spelades i lördags den 15 augusti. 

1. Vad va det som fungerade i lördags mot Brunnby men som inte fungerade mot Båstad?
Svar: Matchen mot Brunnby kändes rakt igenom som en bättre genomförd match för oss på alla sätt och vis. Vi var aggressiva, satte hög press och kom till fina målchanser. Det är just det sista som skiljer sig gentemot Båstadsmatchen, där vi knappt skapade någonting offensivt.

2. Termometern visade 30 grader, hur kändes det för er att spela i den värmen?
Svar: Det var väldigt varmt och det kändes i kroppen redan under uppvärmningen. Det är påfrestande och i vissa situationer påverkar värmen att  man tar ett beslut man annars inte gjort. Jag tyckte nästan det var värst i första halvlek, i andra halvlek hade kroppen vant sig vid värmen lite. 

3. Beskriv känslan när domaren blåser av matchen och ni har tagit säsongens första trepoängare.
Svar: Det var väldigt skönt, både för psyket och för kroppen. Vi alla vet hur viktigt det är att plocka varenda liten poäng, så det var en stor lättnad att få med oss en stabil 3-poängare!

4. Denna säsongen ser annorlunda ut än vad vi är vana vid, hur ser du på att det nu är en enkelserie?
Svar: Jag tycker såklart att det är rätt beslut utifrån situationen vi har i samhället idag, men rent fotbollsmässigt blir det en helt ny situation än vad man är van vid, och som sagt ännu viktigare att vara fullt fokuserad varje match. Vanligtvis kan man kanske komma undan med någon/ett par förluster och några oavgjorda, men om vi vill gå upp till division 4 i denna enkelserien gäller det att vi inte gör några misstag och är med från början! :) 
Höstens matcher i HAIS
2020-08-14 18:04

Nu startar äntligen fotbollen för HAIS. Tyvärr är det publikfria matcher inledningsvis enligt direktiv från Skånes FF.

HAIS deltar i HA Div 5 Nordvästra, HR div.2 Västra och HJ Div.3 där samtliga matcher alltså är publikfria.

Vi annonserar inga matcher och kommer inte heller att ta entré eller tillhandahålla försäljning.

Föreningar med inhägnad plan tillåts under vissa omständigheter att släppa in högst 50 personer men denna möjlighet är stängd för HAIS eftersom vi spelar våra hemmamatcher på en kommunal anläggning utan möjlighet till avgränsningar av publiken.


Vi eventuella frågor är du välkommen att kontakta Mats Andersson (Ordförande) eller Emil Mattisson (Sektionsansvarig herrsenior och herrjunior).

Mats Andersson

Spelade matcher
Sön 21/11 13:00
1 - 2  
Sön 14/11 12:30
0 - 2  
Sön 7/11 12:30
5 - 0  
Ons 27/10 19:00
4 - 2  
Sön 17/10 15:00
2 - 2  
Sön 10/10 15:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer