SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kävlinge Idrottsförening
Parkour
Vad är Parkour

"Le-Parkour" är konsten att röra sig framåt i sin miljö oavsett hinder. Att ta sig från punkt A till B, på ett snabbt och effektivt sätt som möjligt. Detta innebär att man springer, hoppar, och klättrar på olika sätt.

Vi strävar efter att träna uthållighet, styrka, smidighet och snabbhet, för att man ska bli allsidig i sin träning, och bli en "duglig" människa i alla tänkbara hinder man möter i livet. Psyket och den mentala aspekten tränas också mycket, då det är otroligt vad mycket mer man klarar än man tror, och man växer sig stark mentalt genom att övervinna rädslor och utmaningar som man inte trodde sig klara av.

Parkour innehåller inga tävlingsmoment, då man endast tränar för sig själv, och sin personliga utveckling. Man strävar efter att växa mentalt och fysiskt utifrån sig själv. Vår träning sker under kontrollerade former, där alla utövare får träna på sin egen nivå, med stark betoning på säkerhet när det finns risker som med alla andra sporter och aktiviteter. Målet är att träningen ska vara så rolig och säker som möjligt.