Bofors Gymnastikförening
Gymnastik för alla sedan 1909 !

Idrottsfritids
Idrottsfritids bedriver idrott och lek av olika slag och vänder sig till elever i Karlskoga. Barn som annars inte är fysiskt aktiva på sin fritid har företräde.

Idrottsfritids är ett samarbete mellan Karlskoga kommun, RF-SISU Örebro län, RF-SISU Värmland, Bofors Gymnastikförening samt övriga föreningslivet i Karlskoga.

Idrottsfritids finns på följande plats:

Österledens gymnastikhall
Start: Vecka 35 torsdag 2 september 2021, kl.17.30-18.30

Aktiviteterna är anpassade för barn- och ungdomar med olika funktionsvariationer men alla barn är välkomna att delta i mån av plats.

Det är ingen verksamhet på sportlov eller påsklov.

Ta med träningskläder och skor, vattenflaska och ett glatt humör.

• Idrottsfritids är gratis.
  • Ger barnen möjlighet att prova på flera olika idrotter under organiserade former.
  • Bygger på lek och sätter barnen i centrum.
  • Ger barnen möjlighet att träna på att behärska kroppen genom grundläggande motoriska övningar.
  • Har inte någon organiserad tävlingsverksamhet.
  • Bedrivs i enkla former i närområdet.
  • Bjuder in olika föreningar och gör även besök hos olika föreningar när möjlighet ges.
  • Idrotten är lekfull, allsidig och bygger på barnens egna behov och förutsättningar samt tar hänsyn till variationer i utvecklingstakt.
  • Leds av ledare med grundläggande kunskap om barns fysiska, psykiska och sociala utveckling.
  • Barnen får möjlighet att lära sig att ta hänsyn till kamrater och ledare samt lära sig vikten av rent spel.
  • Idrottsfritids är inte samma som skolans fritids.
  • Fysisk aktivitet har stor betydelse för all inlärning i skolan.

KLICKA HÄR för att göra en anmälan till Idrottsfritids

I samarbete med