SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ängelholms Brottarklubb
Så här går det till att tävla

Du kan fråga din tränare om det är lagom för Dig att börja tävla. Ofta behöver du inte träna mer än två-tre månader innan du kan ställa upp i nybörjartävlingar där man möter motståndare som väger lika mycket som dig och som inte heller har brottats så länge. 


Du anmäler ditt intresse din tränare och som väger dig. Tränaren, som är tävlingsansvarig, noterar namn och vikt och anmäler ett antal deltagare från ÄBK till arrangerande klubb. Ju flera man åker på en tävling ju roligare blir det! 

Du får låna en röd och en blå trikå och ett ÄBK träningsställ av klubben. Lämpligen hämtas utrustningen på träningen veckan innan aktuell tävling. Utrustningen lämnas tillbaka på träningen efter tävlingen och då har ni tvättat trikåerna.

På tävlingsdagen samlas man ibland i lokalen och åker gemensamt och ibland möts man på orten för tävlingen. Tränaren eller ansvarig ledare betalar in anmälningsavgiften och brottarna går och byter om. 
När du bytt om går du snarast till ringorms-kontrollen. Där blir du kollad och avprickad. Snart kommer det ut matchlistor med matchnummer, motståndare och vilken färg du ska ha på trikån. 

Den som står överst av de två brottarna skall ha en röd trikå, den andre en blå. Gå alltid till tränaren eller ledaren, han har alltid koll på läget. Man brukar gå tre matcher var på nybörjartävlingarna. 
En nybörjartävling börjar oftast 09.00 och håller på till ca 12.00-14.00 
På tävlingarna finns det kaffe, mackor, korv, läsk och godis!? att köpa för en billig peng.

Kommer du bland de tre bästa får du pris!

Lycka till!

 
Våra sponsorer