Liveresultat – tävling
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Snöläggning

Instruktion för snöläggare

Dokumentet innehåller en grundläggande instruktion för dig som hjälper till i Snöläggningen. Läs den innan du kommer till backen – för din och andras säkerhet och för att vi snabbt skall få backen klar! ›› Instruktion för snöläggare

Vi är helt beroende av kyla för att producera tillräckligt med snö. Den snö som faller från himlen naturligt är mer ett välkommet inslag för att skapa ”vinterkänsla”

Vi sprutar snö i backen med bräckt vatten från Neglingemaren och därför behöver något lägre temperatur för att producera snö jämfört med dem som sprutar med sötvatten. I grova ordalag kan man säga att vi behöver -3 grader för att producera snö. Vid gynnsamma faktorer för övrigt (t.ex. låg vattentemperatur, låg luftfuktighet och lätt medvind) kan vi nog få lite snö redan vid -2. Ju kallare temperatur vi har desto större andel av det vatten vi sprutar ut ur kanonerna blir till snö innan det når marken.

Vi startar snöläggning när vi ser en väderprognos med ihållande kyla under 3-4 dygn.

Men natursnön? Tyvärr så räcker inte natursnön till och dessutom är den inte lika tålig mot regn och värme som den snö vi producerar med snökanoner.

 
Sponsorer
Sociala media