Målrik träningsmatch mot Stattena IF
2022-03-27 15:50
Ali blev fem-målsskytt

Seriepremiären 2022 börjar närma sig. Bara två veckor kvar tills det är dags att spela seriematcher och vi hoppas på mycket folk som vill hjälpa oss framåt och få uppleva härliga inramningar på våra matcher.

Igår lördagen den 26/3 spelade herrseniorerna en klassisk derby träningsmatch hemma mot Stattena IF på Olympiafältet plan 7. Det är alltid lite speciellt att spela derby, det är roligt och det ger en extra liten boost. Gårdagens match blev en riktig målrik träningsmatch där det blev totalt 11 fina mål.
Matchen slutade med en seger med hela 7-4!

Här kommer en liten text om matchen som vår materialare skrev igår.

Bengt-Olle Berg

Lördag, solsken och derby mot Stattena, visserligen bara en försäsongsmatch men ändå. Martin vår nye tränare hade blivit tvungen att ändra om i laget eftersom det saknades en del spelare av olika anledningar. Och det märktes speciellt i första halvlek där vi hade lite problem i backlinjen och där vi för övrigt kom lite för långt ifrån våra motståndare. Men trots ett tidigt ledningsmål för Stattena så hängde HAISARNA inte med huvuden utan kvitterade efter ca 20 min spel med mål av Samuel. Detta blev startskottet där målen ramlade in med jämna mellan rum åt bägge håll. Det var inte lätt för Jesper i HAISA målet eftersom Stattena spelarna tilläts springa igenom och retfullt rulla in bollen förbi en ensam haisa målvakt. Efter första halvlek stod det 3-3 efter HAISA mål av Felix och Ali. Efter lite justeringar i pausen lyckades HAIS få stopp på läckaget i försvaret och det var dags för Ali att kliva fram. Det är inte ofta man får se en spelare göra fem mål i en match, men detta var precis vad Ali gjorde det är bara att lyfta på hatten och gratulera. Det kändes som om HAIS hade lite mer ork än Stattena för matchens sista halvtimme var det HAIS som tog över. Utöver Ali måste jag nämna Jasser som med sina precisa passningar rev stora hål i Stattenas förvars linje. Matchen slutade 7-4 till HAIS. Bra jobbat alla aktörer idag. Och som vanligt vid vinst blir det en liten stänkare. Så skål och fortsatt trevlig helg.    Olle.

Nästa träningsmatch är på tisdag den 29/3 hemma mot Eskilsminne U19 på Olympiafältet plan 7 med matchstart: 19:30.