Helsingborgs AIS
"HAIS"

HAIS 100 år 2023

Helsingborgs Allmänna Idrottssällskap fyller 100 år den 9 maj 2023. Det var denna dag som Egna Hems IF såg dagens ljus. Några år senare, 1926, bildades Wilson Parks BK och den 4 september 1930 bildade dessa två föreningar Helsingborgs Allmänna Idrottssällskap – HAIS.

Detta ska vi uppmärksamma på olika sätt. Vi planerar att genomföra ett antal aktiviteter under jubileumsåret där vi önskar medlemmarnas engagemang. Vi har startat arbetsgrupper vars sammansättning ska spegla HAIS verksamhet med aktiva seniorer och ungdomar, tränare, styrelsen, stödförening och föräldrarepresentanter.

Uppdraget för varje arbetsgrupp är att planera aktiviteter under jubileumsåret och upprätta en kalkyl för varje aktivitet. Finansieringen av jubileumsåret sker dels via sedan tidigare avsatta medel och dels via sponsorer. En särskild sponsorgrupp har bildats med uppdrag att arbeta fram olika sponsorpaket. Ett framgångsrikt arbete i denna grupp skapar givetvis bättre ekonomiska förutsättningar.

Följande aktiviteter planeras:

• En jubileumsskrift.
  • Återgång till vit och blå matchdräkt.
  • Utställning om HAIS på Idrottsmuseet.
  • Officiell jubileumsmottagning lördagen 13 maj med uppvaktning(officiella ”födelsedagen” 9 maj 1923). Någon form av uppvisningsmatch för senior och ungdomar.
  • En sommarfest planeras till veckan efter midsommar (alt veckan före midsommar eller månadsskiftet juli/augusti).
  • Jubileumsfest på hösten för HAIS medlemmar och inbjudna gäster.
  • Sponsorträff.

Vi vill uppmana alla medlemmar att engagera sig i planeringen inför jubileumsåret så att vi får ett firande värdigt en hundraårig aristokrat.

Mats Andersson
Ordförande HAIS