Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
J20

FOC Farsta IF J-20 förbereder sig för säsongen 2022/23

Foc Farsta IF är en förening som har ett tätt samarbete mellan J18, J20 och A-lag. Säsongen 2022/23 fortsätter vi att utveckla vår juniorverksamhet med spelare som vill spela J20 men som också vill tävla om speltid i A-laget. Är du en ambitiös person född 2003 eller 2004 så hör av dig om du vill ha mer information. Kontakta Per Sävje (per.savje@farstahockey.se) alternativt 0723 130 329 för mer information.

Fysträningen startar 6 maj!
2022-04-23 11:29

Nästa vecka kör vi de sista ispassen för säsongen 21/22 med en rolig avslutning i form av Spring Open på fredag den 29e april (ni har väl inte glömt och anmäla er?).

Efter det tar vi en liten paus på en knapp vecka och kör igång barmarksträningen torsdag 6e maj klockan 18.30. Vid detta första tillfälle så kommer vår fystränare Niklas Harju att gå igenom träningen för våren samt de tester vi håller den 9e och 11e maj.

Niklas är en mycket uppskattad tränare hos oss i Farsta där han framförallt arbetat med våra skills-pass, men också en hel del med lagträningar. Niklas är utbildad på GIH där han skall ta sin masters i höst. Niklas är mycket duktig på is men brinner nästan ännu mer för fysträning så vi är mycket glada att han tar hand om Farstas juniorers träning under våren.

Snart är det dags för säsongen 22/23...
2022-02-16 20:07

Vi är inte riktigt klara med säsongen 21/22, det återstår fortfarande en handfull matcher innan serien är färdigspelad. Men det är ändå dags att börja planera vad som händer därefter. Som det ser ut nu så startar vår eftersäsong vecka 10 eller 11 och tanken är att fortsätta med isträningar samt kanske någon träningsmatch tom 24 april. Därefter tar barmarksträningen vid (+ kanske ytterligare några ispass i annan hall än Farstas) fram till sommaruppehållet.

Om du är född 2003 eller 2004 och är intresserad av vår verksamhet så kommer det finnas gott om möjligheter att komma förbi och prova. Eventuellt kommer vi arrangera specifika try-out tillfällen.

Kika gärna in på hemsidan igen för mer information när vi uppdaterar schemat. Vill du veta mer går det också att kontakta tränare Anders Ek på 073 534 72 39 eller lagledare Per Sävje på 0723 130 329.

Helt ok start på fortsättningsserien
2021-12-16 10:17

I skrivande stund ligger vi på 2a plats när vi nu har ett uppehåll i matcherna fram till 5e januari. Som många andra har vi problem med skador och inte minst sjukdomar så med tanke på det får vi vara nöjda med att ha snittat 2p per match nu i början av serien.

Vi hoppas att vi är skade- och sjukdomsfria efter nyår och att vi kan träna på bra under jullovet.

Grundserien färdigspelad
2021-11-23 16:27

Grundserien avslutades igår kväll med bortamatch mot Trångsunds IF som sluta med seger för oss med 7-3. Tyvärr var chansen till avancemang till Allettan redan borta, men vi slutade åtminstone med 2 raka segrar.

Målsättningen var Allettan så helt nöjda är vi inte men tyvärr satte skador och sjukdomar käppar i hjulet. Vi laddar om inför fortsättningsserien som startar preliminärt den 4 december.

Halva serien spelad, häng på Allettan plats
2021-10-27 12:18

Igår tisdag spelades sista matchen av första halvan av serien. Trots att Farsta hade ett ordentligt övertag i skotten drog Trångsund det längsta stråt och vann med 5-4 efter OT.