SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs AIS
"HAIS"

Välkomna till HAIS - Aristokraterna på Olympiafältet!
Stugan i vinterskrud

Helsingborgs Allmänna Idrottssällskap - HAIS

HAIS är en ideell idrottsförening verksam i Helsingborg närmare bestämt på Olympiafältet. Klubbens upptagnings- och verksamhetsområde är Fredriksdal, Dalhem, Husensjö/Rosengården, Olympia, Stattena/Tågaborg, Slottshöjden och Maria Park. Den huvudsakliga verksamheten är idag fotboll men i ”gamla” tider var HAIS stora även i handboll. Vi har en seniorsektion och en ungdomssektion bestående av cirka 130 barn i åldrarna 4 till 13 år. Vi är en breddinriktad förening, öppen för alla. Vår verksamhet finansieras genom medlems- och träningsavgifter, statliga och lokala bidrag, arrangemang såsom lotterier, parkeringsuppdrag och andra uppdrag där föreningens medlemmar utför arbete och intäkten går till föreningen. Vi har egna och arrenderade lokaler på Olympia Park där vi har huserat sedan sent 50-tal.

JOYNA - det nya spelet från Folkspel
2024-01-26 10:00

Vår förening har valt att vara med vid lanseringen av Folkspels storsatsning JOYNA.

Vår förening har beslutat att satsa på en intäktsmöjlighet tillsammans med Folkspel genom deras nya digitala prenumerationslotteri JOYNA. Vi ser en möjlighet till att skapa löpande intäkter som kommer påverka verksamheten positivt. Du som medlem kommer vara en nyckel för att vi ska bli framgångsrika i denna satsning. Mer om JOYNA nedan.

 

Vad är JOYNA och hur säljs det?

Klicka här för att se en kort informationsfilm.

 

För dig som förälder:

Med JOYNA erbjuds vi en möjlighet till att tjäna pengar utan hantering av fysiska produkter och swish-betalningar. JOYNA säljs genom ditt barns unika webbshop där du enkelt och smidigt värvar prenumeranter för att stötta ditt barns lag och förening. Din uppgift blir följande:

  • Registrera ditt barns webbshop under mars (instruktioner kommer).
  • Börja värva dina prenumeranter med start den 3:e april.

Under april har Folkspel en kampanj där alla som värvar ihop 5 prenumerationer får ett presentkort till ett värde av 500 kr hos en utvald partner.

 

För mitt lag:

För ditt lag innebär JOYNA att ni tjänar pengar löpande. Med JOYNA slipper ni administration, beställningslistor, logistik och swish-betalningar. Uppstarten är viktigt, både för laget och föreningen. Med en stark gemensam insats i april kommer ni snabbt att stärka lagets kassa.

Räkneexempel:

Ett lag med 20 aktiva som lyckas värva tre prenumeranter var kan tjäna upp till 36 000 kr/år*.

*Beroende på fördelning mellan lag och förening.

 

För min förening:

Vår förening tror på JOYNA som en stor framtida intäktskälla. Därför väljer vi att engagera hela föreningen i denna satsning. Vi hoppas att alla medlemmar kommer att bidra med en insats för att vi ska bli framgångsrika.

 

FAQ

Mer information på www.folkspel.se/joyna.

 

Detta är JOYNA:

  • Prenumerationslotteri med dragning varje fredag och chans att vinna 10 miljoner.
  • 160 kr/månad (40 kr/vecka)
  • Ett lotteri för dig som både vill vinna stort och som kan tänka dig att stötta någon eller något i din närhet.
  • Första dragning 7:e juni och första betaldag 27:e maj.

 

Detta är Folkspel:

  • Genererat upp emot 18 miljarder till svenskt föreningsliv sedan starten 1991, via sina lotteriprodukter – BingoLotto, Sverigelotten, BingoLottos Julkalender och Färgfemmans skraplott.
Årsmöte 17/3 2024
2024-01-24 19:10

HAIS årsmöte kommer äga rum söndagen den 17:e mars 2024 för våra medlemmar. Mötet börjar 14:00 i klubbstugan på Olympiafältet. 

Ni är varmt välkomna!

 

 

Nyårssaluten 2024
2023-12-29 21:45

Om en veckan drar nyårssaluten 2024 igång där vi har med oss fyra lag. Tre ungdomslag och ett seniorlag.

 

Spelschema för våra lag:

 

Fredag 5/1 
P10 Allerums GIF Blå - HAIS.  KL 12:49
HBG-Arena A-hallen.

 

P11 Helsingborgs IF Röd - HAIS Blå.  KL 13:18
HBG-Arena B-hallen.

 

P11 HAIS Vit - Helsingborgs IF Blå.  KL 14:30
HBG-Arena B-hallen.

 

Herr/senior A-16-dels:03.  Stattena IF - HAIS.  KL 17:37
HBG-Arena A-hallen.

 

Lördag 6/1
P11 HAIS Blå - Eskilsminne IF Blå.  KL 08:00
HBG-Arena A-hallen.

 

• Herr/senior (om vi vinner mot Stattena, mer info kommer) 


Söndag 7/1
• P10 HAIS - Mörarps IF.  KL 12:58
HBG-Arena B-hallen.

 

• P11 HAIS Vit - Fortuna FF Svart.  KL 15:06
HBG-Arena A-hallen.

 

•Herr/senior (Om man går vidare)

Familjen HAIS - Fler bilder under bildgalleriet!
2023-11-12 15:19
Familjen HAIS representerad av senior Felix Erendi, ungdomstränare Marie Hoff och stödmedlem de lux Amie Svärd Andersson!

Stort tack till alla som bidragit till att firandet av vår fina förening - HAIS, blev otroligt lyckat!

Festgruppen med Erika, Amie, Bengt-Olle, Michelle, Göran, Björn, John, Emil, Nicolina och Magnus för all planering och inköp. Martin Svensson som underhållande och rolig konferencier med träffsäker känsla och tajming. Robin Croona med fantastisk sång och pianospel. Jay Smiths känsliga, hesa men underbara röst. Maten från Australiska med sin fina buffé där både gödkalven och laxen smälte i munnen. Serveringspersonalen från Jakob Hansens Hus med Vendela, Liv och Vendela samt Ali och Ali i baren. Sist men inte minst alla glada gäster som köpte lotter och löste Quis med stor inlevelse. Och Ja, vi hade en slamkrypare. Det var Stefan Juhlin som tränade HAIS 2018/19. Vi som var på plats representerade i princip alla årtionden i HAIS rika historia med ett naturligt undantag för de första tre-fyra årtionden. Ändock var Lennart Brandin med på bildspelet, Per Leid på Quisen och HAIS grundare Erik Save i ordförandes välkomsttal.

 

En av kvällens många händelser var när Thomas Holméns minnespris, mycket välförtjänt,  tilldelades John Oskarsson. Priset som bestod av prispeng, pokal och diplom delades ut för första gången av fem. Pristagaren utsågs av en jury bestående av HAIS vice ordförande, senior- respektive ungdomsansvarig samt ordförande i HAIS stödförening. Priset delades ut av Björn Hellberg och Bengt-Olle Berg.

 

Under kvällen intervjuade Martin Svensson bland annat Lisa Larsson Brehmer som med sina 419 mål på 313 matcher är överlägset bästa målskytt i HAIS hundraåriga historia.

 

En jubileumsbankett blir inte fullbordad utan tal och denna kväll var inget undantag. Först ut var Lars "Ruben" Andersson som berättade hur det gick till när han började i HAIS på sjuttiotalet. Därefter kom kvällens absoluta höjdpunkt när den mycket omtyckta ungdomstränaren Marie Hoff avslöjade att hon "fattat" vad det ideella engagemang betyder och vilken påverkan det kan göra för en människa oavsett ålder. 

 

Talen avslutades av Emil Mattisson som krönte sin historia med att avslöja vad hans HAISA "Farmor och Farfar" betyder för honom. 

Tack ALLA för en oförglömlig kväll.

Mats Andersson

Ordförande HAIS

Avslagen protest
2023-09-16 19:01

HAIS har lämnat in en protest efter matchen mot Croatia den 1 september. Vid ställningen 2-2 fick en spelare i HAIS sin andra gula varning i matchen och blev således utvisad vilket är helt riktigt. I samma situation begick en Croatiaspelare en överträdelse som renderade i ett gult kort vilket också var denna spelares andra gula kort. Men nu hade spelaren hunnit springa ut och byta varpå han fick sin andra varning utanför plan. Men förseelsen begicks på plan. I detta läge blir alltså HAIS spelare utvisad och fick spela med 10 man. Croatia får fortsätta matchen med 11 spelare och avgör matchen med ytterligare ett mål.

 

Vi lämnar in en protest och yrkar på omspel eller annan lämplig påföljd på grund av ett felaktigt domslut.

 

Skånes FF väljer att avslå HAIS protest.

 

Detta beslut är för min del helt obegripligt. En given slutsats blir att om man har en spelare med ett gult kort som begår en överträdelse där man kan misstänka att ytterligare ett gult kort kommer att delas ut skyndar sig till bänken för ett snabbt byte. Spelare får då sitt gula kort på bänken och laget drabbas inte av att få spela med en man kort.

 

Detta är inte förenligt med fair-play och detta kryphål bör snarast täppas till.

 

För HAIS del hade vi nöjt oss med ett rättvist bemötande genom att vår protest godkändes men att resultatet likväl stod fast. En domare kan också göra fel. Det är bara att erkänna och gå vidare.

 

Mats Andersson

Ordförande HAIS

 

 

 

Instagram
Nyheter från våra lag
Gemensamt ungdom, 17/02 13:36 
Pojklag födda 2014, 17/02 13:25 
Pojklag födda 2011-2012, 25/12 23:37 
Pojklag födda 2013, 18/10 16:41 
Pojklag födda 2013, 15/10 12:26 
Pojklag födda 2011-2012, 08/10 14:09 
 
Våra Sponsorer