Liveresultat – tävling
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Styrelse

Välkommen till styrelsen i SSLK!
Här kan alla klubbmedlemmar följa styrelsens arbete genom att ta del av protokoll från styrelsemöten och läsa ordförandes nyhetsbrev "Klubbnytt". Här kan du även se vilka som är medlemmar i styrelsen.
Nya styrelsemedlemmar kan läsa hur styrelsearbetet går till.
Klubbnytt - sept 2023
2023-09-15 19:34
Soliga miner från vårt poolparty i april

 

Äntligen snart ny säsong!

 

Hej alla medlemmar,

 

Sommaren håller på att släppa sitt grepp och äntligen blir det snart dags för skidåkning igen. Det är ju en kluven känsla som normalbegåvad att längta till svensk vinter. Men sett med positiva ögon är det bara att ta emot mörka årstiden och göra det bästa av det, med andra ord njuta av en aktiv skidsäsong med barnen i backen.

 

Jag skriver det här som mitt sista klubbnytt som ordförande då jag med trygg hand lämnar över ordförandeskapet till Mattias Holmström på årsmötet 17 oktober. Mattias har barn i U12 och U10 vilket borgar för en bra blick för hela klubbens behov och utveckling.

 

Med det här brevet tänkte jag gå igenom en hel del nyheter som vi i styrelsen genomfört inför den kommande säsongen. Till att börja med kan vi konstatera att det är tuffare tider ekonomiskt. Även om fjolåret var fantastiskt sett till snö i backen samt kvaliteten på träningar och läger, så var det tufft ekonomiskt. Vi hade färre åkare än väntat och högre kostnader än budgeterat vilket gav ett negativt resultat. Vi har därför inför denna säsong gjort förändringar så vi kan anpassa kostnaderna bättre efter antalet medlemmar och fortsätta möjliggöra hög kvalitet med stort fokus på skidglädjen för alla.

 

Ökad kostnadskontroll och intäkter

För att verksamheten ska bära sig har vi justerat träningsavgiften som redan skickats ut samt höjt medlemsavgiften som skickas ut efter årsmötet 17 oktober. Vi har förstärkt kostnadskontrollen i vår verksamhet, bland annat kring våra läger. För att fokusera kostnaderna till vår träning och vår anläggning har vi också beslutat om att klubben inte står för startavgifter till tävlingar längre, varken ungdomstävlingar eller FIS-tävlingar. Om ekonomin ser ljusare ut nästa år kommer vi givetvis se över vad klubben kan bära för kostnader nästa säsong. Vi fortsätter jobba med att söka bidrag och ser gärna fler sponsorer så vi kan utveckla backen och träningen ännu mer. Kontakta Per Jaldeborg om ni har upplägg på hur ni vill stötta klubben, det vore mycket uppskattat.

 

Fler är skoj

Vi ser även över hur vi kan få fler barn som vill komma i gång i klubben och träna, fler skolkompisar och från fler skolor. Därför skapar vi ett rekryteringsråd som vi gärna tar in fler föräldrar till. Maila info@saltisslalom.se om du vill hjälpa till.

 

Samträning av U14 och U16
Tobias Hedström tar över efter Max Gordon och Anthon som träningschef i klubben. Vi rekryterar samtidigt Tobias landslagsvän Jesper Brändholm från Sälen IF som i våras valde att lämna landslaget. Stort varmt välkommen! Tillsammans med Fabian Lundqvist blir det ett dreamteam. För att kunna bibehålla denna höga tränarnivå men med färre U16 så lägger vi ihop träningsgrupperna U14 och U16. Tobias, Jesper och Fabian kommer även träna U12 då de träningarna sker samma dag. Sammantaget ger det lägre tränarkostnad för klubben med hög kvalitet. Det förutsätter som alla år att tränarna får föräldrarstöd.

 

Träningsdagar och extraträningar
U12, U14/U16 och Masters kommer framöver att träna måndagar och onsdagar. U10 och U8 behåller sina tider oförändrat. Vi kommer även införa två stående extraträningar på fredagar och söndagar när det inte är tävling i backen. Dessa kommer skötas av föräldrartränare och vara öppen träning för U8 till U16 med flera kort- och långkäppsbanor. Detta för att tillvarata vår unika möjlighet med en egen backe, få mer sammanhållning och samtidigt möjliggöra mer skidåkning för de som kanske inte väljer att åka på tävlingar under helgerna.

 

POC Saltisfartdräkt, Skidbytardagen och klubbshop

Under nästa vecka kommer POC Saltisfartdräkt att komma till Alpingaraget. Vi har beställt några extra utöver de som förbeställts, först till kvarn. Vi planerar även en Saltiskväll på Alpingaraget lite längre fram. Glöm inte att vi har en välfylld klubbshop med tröjor, jackor och rockar i kollektionen. Det är till fina priser som möjliggjorts av vårt samarbete med Sport Design Sweden.

Missa inte Skidbytardagen som kommer ske i oktober på Vår Gård, inbjudan kommer inom kort. Vi behöver vara några stycken som hjälper till med det. Bara kul, maila info@saltisslalom.se att ni gärna hjälper till. Vi ska även se hur vi kan utveckla dagen med slipning, tips och rekrytering av fler åkare.

 

Säsongsrabatt Funäs och Skistar
Missa inte att boka era säsongskort hos Skistar och Funäs enligt tidigare utskick. Skistar senast 30 september och Funäs senast 30 november.

 

Arbetsdagarna 16 och 24 september
Så ses vi på någon av arbetsdagarna lördag 16:e eller söndagen 24 september.

 

 

Nu kör vi på mot vitare tider och innan vi hinner blinka är det vårskidåkning.


Hälsningar

Mikael Lindh Hök med Styrelse

Klubbnytt jan 2022
2022-01-28 13:16

 

 

Säsongen är i fullgång med massor av snö och full fart på träningarna. Det är kul att se vilket enormt intresse det är att vara med i vår klubb. Vi har stora grupper från Skidlekis/U6 hela vägen upp till U16 med totalt 320 ungdomsåkare och Mastersåkare. Sen har vi också ett antal åkare på skidgymnasierna runt om i Sverige. Så kul!

 

Bra samarbetsklimat

Många är kul, men det ställer krav på smidiga samarbeten också. Och just det känns det som att vi får till riktigt bra just nu. Det är på grund av att vi är många engagerade med rätt pragmatiska, konstruktiva inställning där vi ser på behov och utmaningar ur flera perspektiv med en gemensam målbild att göra det så bra som möjligt för alla ungdomar och barn. Med målet att alla har det bra någonstans i våra backar, från de minsta till de tyngsta tonåringarna. Låt oss fortsätta med det så behåller vi glädjen hela säsongen ut.

 

Hänt sen sist

Sedan vi skrev ett klubbnytt sist i oktober har det hunnit hända mycket. Låt oss stanna upp och blicka tillbaka. Vi har bland annat hunnit med ett höstlovsläger i Sölden, en välbesökt Skidbytardag som drog in viktiga intäkter till klubben samt ett familjeläger i Hamra med rekordmånga 160 deltagare. Och apropå rekord lyckades vi med rekordtidig säsongsstart i början av december. Vår Klimatbacke vi hade i oktober samlade in 15 000 kronor och ledde till ett bidrag från Skidförbundet. Vi har fått in mycket uppskattade nya sponsorer i form av ICA Supermarket Saltsjöbaden och Audi Hammarby Sjöstaden. Och vi passar på att tacka oerhört mycket för alla redan befintliga sponsorer.

 

Fylld klubbshop

Glöm inte att vi har en välfylld klubbshop med tröjor, jackor och rockar i kollektionen. Det är till fina priser som möjliggjorts av vårt samarbete med Sport Design Sweden. Slår ett extraslag för de nya Saltisväskorna vi precis fått in och säljer för 699 kr.

 

Massor av aktiviteter

Nu har verksamheten även kommit i gång med massor av aktivitet i U-grupperna. Flera grupper har gjort uppskattade helgläger som även varvats med extraträningar. Samtidigt har tävlingarna kommit igång för U10 och äldre. Det var riktigt kul med hela 140 glada åkare på SaltisCup.

 

Tävlingar är en stor del av sporten

Vårt mål är att alla ska vilja vara med på tävlingarna, framförallt SaltisCup som ska vara en lustfylld lättsam hemmafest. Det är självklart nervöst men målet är att det ska ge en härlig känsla när man känner att man växer med att ha utmanat sig och sina tävlingsnerver. Framförallt de gånger man får till ett riktigt bra åk med en bra placering enligt sin egen målbild. Delad glädje på tävlingarna med klubbkompisarna är också roligare, så det är mycket kul att se på bilderna från tävlingarna. Det ger också en gemenskap för oss föräldrar, framförallt när vi i Saltis står som arrangör för tävlingen och vi alla hjälps åt att bemanna alla roller.

 

Mer bredhasning för bra backe

Vad gäller vår backe och anläggning har vi haft några oväntade trista utgifter såsom för en pump som la av och en extra reparation av vår pistmaskin. Vi har tagit fram en ny plan för att preparera vår backe så bra som möjligt. Det viktigaste för att få till en hård backe som håller länge är att SL-backen ska pistas så sällan som möjligt och vi ska undvika att salta i största möjligaste mån. Vi uppmanar alla grupper att bredhasa banorna efter träning, då får vi den slät utan att pistmaskinen behövs lika ofta.

Klubben skulle även verkligen behöva ett generationsskifte i liftgruppen och få nytt blod med fler som är intresserade av att få mecka lite med liften. Gärna med barn i U12 eller yngre. Maila dag.sjoqvist@syncron.com så berättar han mer om hur kul de har det i den gruppen.

 

Träna ihop på sportlovet

Om vi blickar framåt så planeras det träningar i Åre över sportlovet. Även i Funäs finns planer. Vi uppmanar er att använda Facebookgrupperna och slänga ut en förfrågan för att se om någon planerar att vara på den orten ni kommer att vara. Utöver möjlighet till banåkning så kan det vara en kul omväxling till syskon och familj att köra friåk med någon jämnårig från klubben några timmar. :)

 

Familjeläger i slutet av mars

Vi planerar även att få till ett till familjeläger i månadsskiftet mars och april. I Hamra som sist men i mer solsken och med mer snö. Inbjudan går ut inom kort.

 

Avslutar med att rikta ett stort tack till alla som är engagerade för att få till det för alla barns bästa. Snöläggare, kafeteria/liftpassare, tränare, materialansvariga, styrelseledamöter, pistörer, ungdomstränare, grillare, lägerfixare, liftansvariga och alla andra. Alla vi som vet med oss att vår ansträngning har kommit flera barn i klubben till nytta. Stort tack!

 

Nu kör vi på mot ljusare tider och innan vi hinner blinka är det vårskidåkning.

Lycka till på tävlingarna och träningarna!


Hälsningar
Styrelsen

Klubbnytt okt 2021
2021-11-02 18:53

Medlemmar och skidåkare,
Nu börjar en ny säsong i klubben. En säsong vi ser framemot ska vara riktigt vit och utan
Corona. Efter fjolårets feta Corona-krokben så känns det som att det finns väldigt mycket
energi redo för skidåkning i klubben.

Tipsa klasskompisar
Till att börja med vill vi uppmana framför allt alla med barn i Skidlekis, U8 och U10 att peppa
klasskamrater att hänga på och börja i klubben. För desto fler kompisar, desto roligare. Tipsa
om vår Facebook-film för rätt stämning.

Anmälningar till träning och arbetsgrupp
Många av er har redan anmält er till årets träning via Turtle Pay länken som mailades ut
tidigare. Vi förlänger perioden med det lägre priset till 31 oktober. Nästa steg är att alla
också måste anmäla sig till en arbetsgrupp. Anmälan här till Arbetsgrupp.

Nya träningschefer Anthon och Max och kommande läger
Nytt för säsongen är våra träningschefer Max Gordon Sundqvist och Anthon Cassman som
ska se till att vi har en hög nivå på träningen från U8 upp till U16 där de även är tränare. De
har presenterat sig på de föräldramöten som varit hittills och hunnit med att träna på tre
läger i Belgien och Tyskland för de äldre grupperna. På Facebook finns en kortare film som
samlar känslan av lägren. Kommande läger framgår av lägerplanen på hemsidan som Max
och Anthon varit delaktiga i att ta fram. Först ser vi framemot Sölden under höstlovet och
sen ser vi framemot att samla hela klubben på familjelägret 2-5 december i Hamra. Nytt för i
år är att vi ska se om det finns intresse för en gemensam stor buss till det lägret. Inbjudan
kommer gå ut inom kort.

Anläggningen på topp
Det var mycket glädjande att vi var cirka 40 medlemmar som deltog med stort engagemang
vid lördagens arbetsdag i backen. Utöver städdagen som var i helgen så läggs det i
Facebookgruppen Snöläggarna Vinterstadion SSLK löpande upp mindre uppgifter som
behöver göras. Som alltid är det lättare om alla gör lite i stället för några mycket.
Förutom städningen i backen hade vi till helgens städdag bjudit in organisationen ”Rena
Mälaren” som tog tag i Östersjön för dagen. De hade dykare i viken nedanför backen och
plockade upp en stor mängd skräp som vi senare körde till återvinningscentralen. Detta var
ett ypperligt tillfälle att ta större ansvar för vår närmiljö.

Välkomna nya och tidigare sponsorer
Vi vill också passa på att hälsa nya fantastiska sponsorer varmt välkomna till klubben. I vår
backe och anläggning sker löpande förbättringar och den är redo för effektivare snöläggning
än på länge med ny pump och en ny effektiv snökanon som oerhört generöst donerats till
klubben av ICA Saltsjöbaden och familjen Wahlbäck. Vi ser också fram emot att kunna
servera superfina råvaror och andra goda produkter från ICA i Klubbhuset. Stort tack också
till Saltsjö bil som går in och hjälper oss med proffsiga däckbyten, balansering och
däckförvaring till vår nya tränarbuss.

Glädje för barn, föräldrar och tränare
Värt att betona är vårt mål i klubben; att så många som möjligt vill vara med så länge som
möjligt. Och att alla ska känna att man har kul, att man utvecklas och har gemenskap så
tidigt som möjligt hela vägen upp i U16.
Det måste även vara kul för oss föräldrar som slipar, skjutsar, tränar och lägger snö. Det
gäller även för våra tränare som coachar våra barn och bidrar till gemenskapen i grupperna.
Förra sommaren intervjuades fem tränare inom klubben som även är KSSS-ledare på
somrarna. En intervju lika aktuell nu som då. Så låt oss ta fram det bästa och mest
konstruktiva ur varandra även detta år.

Ungdomsidrott – alla gör en stark prestation
Ett viktigt perspektiv som vi aldrig får glömma är att det är ungdomsidrott vi ägnar oss åt.
Oavsett hur länge man håller på så ska sporten vara givande för våra barns självkänsla och
självförtroende. Att i unga år ha utmanat sig själva att träna och tävla alpint, en idrott som
ofta sker under lite härdande förhållanden, gör att man växer som individ. Så alla
ungdomarna ska vara stolta över att ha gjort en personlig utveckling och prestation oavsett
relativa resultat.

Vikten av klubbgemenskap och glädje
En av nycklarna till dessa mål är just klubbgemenskap och glädje. Desto fler kompisar man
har på träning desto roligare är sporten. De fantastiska lagledarna jobbar i de olika
grupperna med massor av roliga tillfällen att ses och tar gärna emot hjälp för att få till det.

 

Som klubb hade vi en härlig Kickoff i backen för att komma i gång med säsongen.
Där sprang/gick barnen för klimatet och klubben med hela familjen. Vi passade även på att köra prisutdelning för fjolårets SaltisCup.

 

Nu är det läger i Sölden och snart på snö i backen.

Hälsningar,
Styrelsen

Klubbnytt jan 2021
2021-01-08 18:50

Snöläggningen påbörjas

 

Medlemmar,

Hoppas att de flesta av er har fått till en vit julledighet med skidåkningsbehovet tillfredsställt. Nu ser vi framemot att säsongen ska komma igång även med träning i Saltisbacken.

 

Till helgen ser vi ut att äntligen ha tillräckligt kallt för att vår snöläggning ska komma igång. Vi behöver få tjäle i marken i SL-backen då höstens arbeten och regn gjort den mycket lerig. Vi börjar därför med liftspåret och familjebacken med en bredd av två pistmaskiner. Detta även för att säkra upp att vi har någon åkyta överhuvudtaget om det slår om till mildväder igen. Med en åkbar yta i familjebacken får samtliga grupper tillgång till snö. Inte lika optimalt som en komplett SL-backe men det vore förödande om vi bara har en halv SL-backe som ingen kan åka i. Planen är att köra tre dygn i familjebacken för att göra den åkytan klar för att sedan fokusera på SL-backen. I praktiken kommer viss kapacitet även läggas i SL-backen från början då all kapacitet inte går att föra över till familjebacken.

 

Nu gäller det att vi tar tillvara på varje timme med minusgrader. Så anmäl er till snöläggarpass i helgen och nästa vecka samt kolla uppdateringar i Facebookgruppen Snöläggarna Vinterstadion SSLK.

 

Träning de kommande helgerna. Lagledarna och träningsansvariga i de olika U-grupperna har gjort ett bra jobb att ta fram alternativa planer för att se till att barnen kan få till skidåkning även om vi i värsta fall inte får tillräckligt med snö i backen.

 

Vi måste fortfarande förhålla oss till Covid 19 när det gäller läger och tävlingsplaneringen. Riktlinjerna uppdateras löpande och fortfarande gäller sunt förnuft att hålla avstånd och hålla sig hemma om man har symptom. Riktlinjer för tävling och träning från Stockholms skidförbund finns på hemsidan under Covid-19. Covid-19 Policy för tävlingar & träningar Stockholmsregion:distrikt 201229

 

Ett nytt familjeläger planeras till april efter att försäsongens klubb- och familjeläger ställdes in. Inbjudan kommer ut inom några veckor.

 

Vår ambition är fortsatt att väcka fler skidåkare i U8- och U10-grupperna. Så vi ser gärna att fler i klubben uppmuntrar sina kompisar att hänga på. Framförallt nu efter jullovet kan extra många vara intresserade av att börja.

 

 

Hälsningar,

 

StyrelsenKommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Sociala media