SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Obbola XCO
2021-09-08 18:31
Längtar du efter ett roligt race i skogen? Snurra runt ett antal varv och mest troligt bli väldigt trött? Då har du nu ett ypperligt tillfälle!
Det har blivit dags för MTB-tävling ute i Obbolaskogarna. Det handlar om den olympiska MTB-disciplinen XCO, dvs ett varvlopp. Tävlingen är öppen för ALLA oavsett klubbtillhörighet men för OIKare är det även ett klubbmästerskap för Obbola IK.

 

Vi erbjuder både vuxen- och undgdomsklasser; Damklass (15 år och uppåt), Herrklass (15 år och uppåt) samt Nybörjar/Ungdomsklasser (3-6, 7-8, 9-10, 11-14 år).

 
Det är ett motionslopp, förankrat hos SCF, med separata starter och starttider för knattar/nybörjare, ungdomsklasserna samt de vuxna klasserna. Vi hoppas på tillräckligt stort deltagande av damer för att kunna köra en separat start för dem, men vid för få anmälda startar herr och dam tillsammans.
Banan är from den 18/9 markerad med Enduropilar men kommer på tävlingsdagen vara både bandad och avgränsad med tävlingssarger. Damklass kommer köra startvarv plus 4 varv och herrklass startvarv plus 5 varv.

 

 

Blir man varvad sker målgång samma varv vinnaren gått i mål. Det innebär att det kan bli max 3/4 varv för den som varvats beroende på om det är i dam eller herrklass.

 

PRISER Utlottning av priser från bla Sigr sker på startnummer. Alla barn får medalj vid målgång. De snabbaste i undgoms- och vuxenklasserna kommer även de att hyllas.

 

--------- MER INFO ------------

Anmälan görs på https://www.simplesignup.se/event/183531?fbclid=IwAR0Wsg8GJCEpTI5sLUFL7zSGO0W3pc5xIGs6yFsRYZn8Nn5CKXy7Wy8_8BA

 

AVGIFT 220 kr per person, 50% för medlemmar i Obbola IK (kod vuxenklass = OIKVUXEN2021, kod ungdom (9-14 år) = UNGDOM, kod barn (3-8år) = BARN). Anmälningsavgift återbetalas ej.

PARKERING Parkering sker på anvisad plats vid Sca Arenas parkering. Om fullt vid arenan ska parkering ske på Obbola skola/Olasjöhallen.

TÄVLINGSPLATS Tävlingscentral (TC) start och mål är beläget på SCA Arena, multiarenan i Obbola.

 
FIKA Det kommer finnas möjlighet att köpa fika, dryck, energi mm på plats.

 

BANA Banan går på ett urval av vårt permanenta stignät i direkt anslutning till SCA Arena. Det är en varvbana (3,7 km) som ska köras 2/3 varv för ungdomsklasserna samt 5 resp 6 varv dam/herrklass. Den är inte tekniskt svår men jobbig.

REPTID Ingen reptid. Men blir man varvad sker målgång samma varv vinnaren gått i mål. Det innebär att det kan bli max 4/5 (dam/herr) varv för den som varvats 1 gång. Max 3/4 varv för den som varvats 2 ggr.

NUMMERLAPP OCH CHIP Nummerlapparna hämtas i anslutning till sekretariatet på SCA Arena från kl 0930. Ingen efteranmälan på plats. Sekretariatet stänger kl 12:30. Alla deltagare får ett tidtagningschip. Chipen ska sitta på vänster fotled med chipet utåt och utanpå sockar/kläde. Chipen är värdefulla och de SKA lämnas åter efter målgång. Ej återlämnat chip debiteras med 500 kr.

RACE-INFORMATION Information om tävlingen sker 10 min innan respektive start vid SCA Arenas välkomst skylt/prispallen om inget annat meddelas. Var i tid och på plats då det är viktigt att ta del av den information som förmedlas.

START Start och mål sker vid SCA Arena. Start för Knattar och Nybörjare sker kl 1000 Start för Ungdomsklass (9-10) sker kl 1045

Start för Ungdomsklass sker (11-14) kl 1130 Start för herrklass (alt både dam och herr) sker kl 1230
Start för damklass (om separat start) sker kl 1400

 

TÄVLINGSREGLER OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT MTB-cykel gäller. Allt närvarande sker på egen risk. All nedskräpning i naturen är förbjuden. Gällande trafikregler tillämpas under tävlingen. Anmälda cyklister kan komma att redovisas på Internet med namn och klubb/ort.

FRÅGOR Kontakta tävlingsledaren Patrik Andersson, 0703039856.

Kölista barncykel
2021-05-05 13:20

För att få ett mail när det blir en eventuellt ledig plats i någon av våra cykelgrupper så kan man anmäla sig på våran maillista. https://sportadmin.se/book/?F=eb1bfaac-296d-4df4-b0b2-c045d8ef1e07

Klicka eller kopiera länken och följ instruktionerna. det är tyvvär ingen regelrätt kölista utan alla som har anmält sig till viss grupp får ett mail och det är först till kvarn får platsen.

Barn och ungdomscykling 2021
2021-04-26 20:30
Säsongen 2021
Vi startar igång säsongen tisdagen den 18 maj klockan 18,00 på SCA arena.
Anmälan till grupperna öppnar upp den 29 april för dom som var med förra säsongen och för nya medlemmar den 5 maj. Det kommer att finnas 25 platser i varje grupp, när en grupp är full så kan man ställa sig i kölistan och får då ett mail när det finns en ledig plats. 
Kom ihåg att anmäla till rätt grupp då det är svårt att flytta någon ifall grupperna blir fulla,
Hjältarna 3-6 år         FULLBOKAD
Kanonerna 7-8 år      FULLBOKAD
Kometerna 9-10 år    1 plats kvar
Stjärnorna 11-13 år   1 plats kvar
Ledare till barngrupperna i cykel
2021-04-08 16:32
Vi behöver bli fler ledare till våra barngrupper på tisdagarna.
 
I nuläget är vi för få ledare för att kunna hålla samma storlekar på träningsgrupperna som vi har haft tidigare år. Det skulle vara väldigt tråkigt om vi skulle behöva minska ner grupperna ännu mer när vi vet hur populärt det är med cyklingen.
 
Känner du att det är något som skulle vara intressant så ta kontakt med våran barn och ungdomsansvarige Daniel Öhman på telefon 0702040393.
Klubbmästerskap cykel
2020-09-16 12:46
Anmälan är nu öppen!
https://www.simplesignup.se/event/171105

Det har blivit dags för årets andra mtb-tävling ute i Obbolaskogarna. Denna gång ett varvlopp i sann XCO-anda. Det är även ett klubbmästerskap för Obbola IK, men det är ett öppet KM.

Vi erbjuder tre klasser; Damklass (15 år och uppåt), Herrklass (15 år och uppåt) samt Ungdomsklass (10-14 år).
Det är ett motionslopp, förankrat hos SCF, med separata starter och starttider för alla tre klasser.

Banan är from den 1/9 markerad med Enduropilar men kommer på tävlingsdagen vara både bandad och avgränsad med tävlingssarger. Damklass kommer köra startvarv plus 3 varv och herrklass startvarv plus 4 varv. 
Om man blir varvad sker målgång det varv vinnaren gått i mål. Det innebär att det kan bli max 3 varv (herrklass) för den som varvats.

På grund av Covid-19 är det begränsat antal platser i respektive klass och det är först till kvarn som gäller. 

PRISER
Utlottning av priser från bla Sigr sker på startnummer. Prispall för de fem snabbaste damerna resp herrarna i klubbmästerskapet.

--------- MER INFO ------------

AVGIFT
180 kr per person, 100 kr för medlemmar i Obbola IK (kod samma som senast), barnklass gratis. Anmälningsavgift återbetalas ej.

PARKERING
Parkering sker på anvisad plats vid Sca Arenas parkering. Om fullt vid arenan ska parkering ske på Obbola skola/Olasjöhallen.

TÄVLINGSPLATS
Tävlingscentral (TC) start och mål är beläget på SCA Arena, multiarenan i Obbola. 

BANA
Banan går på ett urval av vårt permanenta stignät i direkt anslutning till SCA Arena. Det är en varvbana (3,7 km) som ska köras 2 varv för ungdomsklass samt 3 resp 4 varv dam/herrklass. Den är inte tekniskt svår men jobbig.

REPTID
Ingen reptid. Men blir man varvad sker målgång samma varv vinnaren gått i mål. Det innebär att det kan bli max (herrklass) 3 varv för den som varvats 1 gång. Max 2 varv för den som varvats 2 ggr.


NUMMERLAPP OCH CHIP
Nummerlapparna hämtas i anslutning till sekretariatet på SCA Arena från kl 0930. Ingen efteranmälan på plats. Sekretariatet stänger kl 12:30. Alla deltagare får ett tidtagningschip. Chipen ska sitta på vänster fotled med chipet utåt och utanpå sockar/kläde. Chipen är värdefulla och de SKA lämnas åter efter målgång. Ej återlämnat chip debiteras med 500 kr.

RACE-INFORMATION
Information om tävlingen sker 10 min innan respektive start vid SCA Arenas välkomst skylt/prispallen om inget annat meddelas. Var i tid och på plats då det är viktigt att ta del av den information som förmedlas.

START
Start och mål sker vid SCA Arena. 
Start för ungdomsklass sker kl 1030
Start för damklass sker kl 1130
Start för herrklass sker kl 1300 

TÄVLINGSREGLER OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT
MTB-cykel gäller. Allt närvarande sker på egen risk. All nedskräpning i naturen är förbjuden. Gällande trafikregler tillämpas under tävlingen. Anmälda cyklister kan komma att redovisas på Internet med namn och klubb/ort.

FRÅGOR
Kontakta tävlingsledaren Patrik Andersson, 0703039856.
Barn och ungdomscykling
2020-08-03 21:23
Tisdagen den 4 augusti klockan 18,00 på SCA Arena startar vi igång höstterminen för våra barn och ungdomar. 
Vi kommer att fortsätta att samlas i den grupp som vi ska cykla med.

Samlingsplatser.

Hjältarna - Boulplanen
Kanonerna - Vid den svarta containern på arenan.
Kometerna - På parkeringen vid kyrkan.
Stjärnorna - På parkeringen vid kyrkan.

Det är nu fullt i alla grupper för utom i stjärnorna, där finns det några platser kvar.
Vi kommer INTE att öppna upp för fler medlemmar i dom andra grupperna under hösten.


Obbola Challenge 2020 - INSTÄLLT!
2020-05-15 09:59
Så kom vi till dagen då vi blev tvungna att ta ett beslut om att arrangera Obbola Challenge MTB 2020 eller ej. Och tyvärr blev det ett trist besked till alla peppade och sugna MTB-cyklister här i norr, vi ställer in. I dagsläget ser vi inga tecken på att situationen kring Covid-19 kommer bli ljusare under juni månad och vi har svårt att tro att rekommendationer från FHM och beslut från SCF kommer ändras i närtid. 

Vi som jobbat med OC i alla dessa 8 år i rad är förstås rejält besvikna. Men förhoppningsvis mynnar det ut i något positivt tillslut. Nu får vi ju iallafall mer tid över för att bygga, vårda och utveckla våra leder och stigar. Alltid något.

Hur som helst kommer vi tillbaka mer laddade och starkare än någonsin 2021.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen Obbola IK cykelsektion
Barn och ungdomscykling
2020-05-06 19:05

BARN- OCH UNGDOMSCYKLING

Vi har nu fullt i grupperna Hjältarna(3-6år) och Kanonerna(7-8år).

Det finns fortfarande platser kvar i två av våra grupper, dvs Kometerna(9-10år) samt den äldsta gruppen Stjärnorna (11-14år).

Om/när det blir ändringar i FHMs rekommendationer kring samlingar/grupper över mer än 50 personer kan det komma att öppnas upp för fler barn. Men det kommer vi informera om isåfall. Ta gärna kontakt med oss kring detta eller sätt upp er på en kölista om det blir lediga platser i grupperna.

Barn och ungdomscykling 2020
2020-04-10 10:31
Hej alla.
Vi planerar att starta igång säsongen tisdagen den 12 maj klockan 18,00.
Vi kommer inte att hålla någon gemensam samling innan utan vi samlas i respektive grupp så går ledarna i gruppen igenom säsongsupplägget. 

Man anmäler sig i förväg på hemsidan, klicka på medlemskap och välj den grupp som man ska cykla med.
Hjältarna 3-6 år, kanonerna 7-8 år, kometerna 9-10 år och stjärnorna 11-14 år.

Vi kommer att följa folkhälsomyndighetens och riksidrottsförbundets rekommendationer.

Glöm inte bort att gå igenom barnens cyklar innan så att bromsar, växlar mm fungerar.

Medlemsfest Cykel 2019
2019-10-17 19:50
Hej alla medlemmar. 
Nu är det dags för årets medlemsfest. 

Lördagen den 9 November dukar vi upp till fest ute på förmansvillan i Obbola.

Vi startar kvällen kl 18.30 med välkomstdryck och mingel, ca kl 19.00 dukar vi upp buffen och sätter oss till bords. Mellan huvudrätt och desert blir det lite prisutdelningar mm. Innan kvällen är slut så har vi säkert hunnit med någon lek, ljugit ganska mycket om årets bedrifter och garanterat hunnit med lite fuldans.

Anmälan är öppen och görs på https://www.simplesignup.se/event/158735
Då vi har begränsat med sittplatser i Förmansvillan så är det först till kvarn som gäller. 

Kuvertavgiften är 200kr/pp och är subventionerad av klubben. I kuvertavgiften ingår fördrink, mat med en valfri dryck, kaffe/te, efterätt samt snacks under kvällen.

Menyn presenteras senare. Om någon har allergier eller annat att ta hänsyn till gällande maten ta gärna kontakt med norman.katarina@telia.com 

Öl/vin/alkoholfritt kommer att finnas till självkostnadspris. Notera att endast medlemmar över 18 år då vi har alkohol.

Stort välkomna till årets fest!!!!
Trailrun på Obbolas stigar!
2019-09-03 13:31
TRAIL PÅ OBBOLAS FINA STIGAR
Vi har sedan 8 år arrangerat Obbola Challenge MTB på våra fina stigar här på Obbola ö. Stigar som det förutom cyklas på även nyttjas av löpare. Vi känner därför att det är dags att låta löparna, likt cyklisterna, få en egen tävling som går på vårt ledsystem.

VILKET LOPP PASSAR DIG?
Detta första år erbjuder vi 4 olika lopp för de löparsugna. Mycket av banorna längs olika delar av våra permanenta leder. Våra leder och stigar bjuder på utmaningar. Inte i form av överdrivet många höjdmeter utan mer i form av en hel del teknisk löpning. Här gäller det att hålla tungan rätt i munnen och koncentrera sig var man sätter sina fötter. Rötter, stenar och klipphällar är återkommande inslag på alla våra banor. Men det bjuds självklart på massor av jämna fina delar i riktigt fin skogsmylla och fantastiska naturupplevelser också!

OC TRAIL 20
Vårt längsta och mest utmanande lopp. Går nästan helt längs vår permanenta led OC som bjuder på rejäla utmaningar, både vad gäller teknisk löpning och uthållighet. Här får man smaka på det mesta och det bästa som vår ö erbjuder. Denna bana är grunden till de flesta andra leder som hittas på Obbola ö.
För vem: Dam/herr
Längd: 20 km
Vätska: 3 st (ca 6 km, 14 km, mål)
Startavgift: 400 kr
Starttid: Kl 10.00

OC TRAIL 10
Ett alternativ för de som är sugna att utmana sig själva men inte är helt säkra på om Trail 20 är helt rätt. Går nästan helt längs norra delen av vår permanenta led OC som bjuder på rejäla utmaningar, både vad gäller teknisk löpning och uthållighet. Exakt samma bana som första halvan av Trail 20.
För vem: Dam/herr, unga födda -05 och tidigare.
Längd: 10 km
Vätska: 2 st (ca 6 km, mål)
Startavgift: 300 kr
Starttid: Kl 10.00

OC TRAIL 5
Ett perfekt lopp för att testa på det här med trailrun och testa våra fina och utmanande stigar. Går nästan helt längs vår permanenta led Åsen som bjuder på en hel del utmaningar, både vad gäller teknisk löpning och uthållighet. Mycket av början av slutet av banan går på samma sträckning som Lilla OC Trail.
För vem: Dam/herr, unga födda -05 och tidigare.
Längd: 5 km
Vätska: 1 st (mål)
Startavgift: 250 kr
Starttid: Kl 10.15

LILLA OC TRAIL
Ett lopp för de yngre (pojkar/flickor födda 2006-2010. De första 2 kilometrarna går längs vårt elljusspår och är lätt tekniskt. Sedan kommer ett parti med stig (ett permanent skyltat segment som heter Nisses) som är lagom utmanande för att sedan avslutas med 400 m elljusspår igen.
För vem: Unga födda 2006-2010.
Längd: ca 3,2 km
Vätska: 1 st (mål)
Startavgift: 50 kr
Starttid: Kl 09.00

Mycket mer info, bankartor och anmälan hittas på hemsidan  www.obbolachallenge.se
Hälsningar
Obbola IK Cykel
Nyheter från våra grupper
SCA Arena, 08/06 08:20 
Nyheter från föreningen