Familjetennis 2-4 år

INFORMATION

”Familjetennis” består av en grupp med både barn och föräldrar. Barnen är i åldern 2-4 år och kommer tillsammans med en förälder delta i tennisträningen. Det är viktigt att det endast är en förälder per barn på tennisbanan under själva träningen, men givetvis är det okej att båda föräldrar följer med. Den andra föräldern som inte är med är välkommen att sitta på läktaren. Anledningen till detta är att barnet inte ska få direktiv från flera håll och där med bli förvirrad och tappa intresset. I vanliga fall är alla föräldrar sittandes på läktaren, men i just ”Familjetennis”-lektionen är du som förälder den viktigaste personen för ditt barn.

Tennis är en individuell sport där man kan anpassa träningen och utvecklingen efter sig själv. Det är där ni föräldrar kommer in i bilden! Ni kommer vara en viktig del i inlärningsprocessen och tennistränaren kommer att finnas till hands för hjälp och vägledning.

Tennisträningen kan se ut på olika vis från gång till gång, men målet är alltid RÖRELSEGLÄDJE. Det gäller att inte snöa in sig på själva sporten tennis, utan se träningen som en möjlighet att träna de motoriska egenskaperna med olika slags hjälpmedel.

Familjetennisen har en avsatt tid på 45 minuter, men du som förälder kan anpassa tiden efter ditt barn. En tvååring orkar inte hålla koncentrationen uppe lika länge som en fyraåring exempelvis. Du som förälder läser av ditt barn när det kan passa med en drickpaus exempelvis.

Ett exempel på en tennisträning i gruppen ”Familjetennis” med cirkatider:
00.00 – 00.05 Samling
00.05 – 00.10 Uppvärmning
00.10 – 00.30 Dagens tennisträning
00.30 – 00.40 Gemensam lek
00.40 – 00.45 Avslutning

KOSTNAD

650kr + medlemskap till tenniseleven (150:-)
Våra nytillkomna tenniselever får alltid prova på 1 gånger innan man måste bestämma sig för
om man vill fortsätta eller inte. Vill man fortsätta så skickas en faktura på angiven mejladress.

REGLER
Om inte tennistränare eller förening meddelas om avslutad träning i avsatt träningsgrupp, så är tenniseleven fortfarande med i träningen. Detta eftersom tenniseleven tar upp en plats i tennisskolan.

Avgiften betalas terminsvis, du behåller din plats till vårterminen om inget annat meddelas.

ANMÄLAN