SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Obbola Challenge 2020

OBBOLA CHALLENGE 2020

Ett av Sveriges hårdaste MTB-lopp, kom och anta utmaningen! 
Seedningsgrundande för Cykelvasan, fantastiskt mycket stig och ett rejält fett prisbord!


Obbola Challenge är ett XC-lopp för både tävlingscyklister och motionärer. Banan, en långloppsbana med karaktär av XCO, körs i en, två eller tre olika loopar, är riktigt utmanande och går i skogsterräng på Obbolaön i Umeås skärgård och det handlar om mycket, mycket stig. Vi erbjuder även ett LILLA OC för 3-11 åringar. 2020 är nionde årgången av loppet. Lördagen den 27 juni, veckan efter midsommar, smäller det! Välkommen till Obbola Challenge.


TÄVLINGSBANAN

Tävlingsbanan som körs i en (singelloopen ca 12 km), två (dubbelloopen ca 34 km) eller tre (OC långa ca 51 km) helt olika loopar och får betraktas som en riktig utmaning. Alla loopar startar och slutar vid start/målområdet på SCA Arena. Tävlingsbanan utgörs till stor del av vår permanenta slinga med namn Obbola Challenge och finns väl utmarkerad både på kartor och med ledskyltar.PRISER

Vi erbjuder ett mycket fint prisbord. Pallplats i tävlingsklass (dam/herr) premieras med prispengar, i år mer än någonsin!

1:a plats = 5 000 kr

2:a plats = 3 000 kr

3:e plats = 1 000 kr

4-5:e plats får också pris.


Övriga deltagare som genomför tävlingen (Obbola Challenge långa, Dubbelloopen och Singelloopen) deltar i utlottning av det stora prisbordet och stora chanser att vinna fantastiskt fina priser. 


TÄVLINGSKLASSER*

Obbola Challenge långa, 51 km


Herrar Sport (Herrar 15 år och äldre)

Rätt att delta i klass Herrar Sport har cyklist som under kalenderåret fyller lägst 15 år, och innehar tävlingslicens eller tecknar engångslicens vid tävlingstillfället.

Damer Sport (Damer 15 år och äldre)
Rätt att delta i klass Damer Sport har cyklist som under kalenderåret fyller lägst 15 år, och innehar tävlingslicens eller tecknar engångslicens vid tävlingstillfället.


MOTIONSKLASSER**

Obbola Challenge långa, 51 km

Motionsklass (15 år och äldre)

Ingen licens behövs.

En tuff bana rent tekniskt. Mycket singletrack och roliga utmanande stigar. Detta är vad vi själva anser XC-cykling handlar om, får andra lopp i Sverige liknar detta. I år är banan förlängd med 6 km, dock endast med grus och skogsväg.


Dubbelloopen, 34 km

Motionsklass (15 år och äldre)

Ingen licens behövs.


Singelloopen, 12 km

Motionsklass (10 år och äldre)

Ingen licens behövs.

Man kör ordinarie tävlingsbanas Loop 1 i sin helhet. Samtidig start som Obbola Challenge långa och Dubbelloopen. Ett lämpligt alternativ för nya på MTB och de som vill prova på. Även ett alternativ för yngre cyklister som som vill testa en längre bana än Lilla OC erbjuder men tycker att 34 km blir för tufft. 

OBS! Del av Loop 1 går på allmän väg.


Vi erbjuder även LILLA OC för knattar och barn och det finns två olika alternativ. 

Alt 1 1,5 km:

Alt 2 3 km:  

Lilla OC är gratis


*För tävlingsklasser Långa OC krävs tävlingslicens och medlemskap i SCF ansluten förening. Engångslicens kan lösas på tävlingsdagen och kostar 300:-. Medlemskap i Obbola IK, anslutna till SCF ingår. Om du redan är medlem i SCF ansluten förening och kan uppvisa medlemsbevis betalar du enbart engångslicens 200:-. Alla klasser kräver MTB.


**Det finns ett minimiantal på antalet deltagare för att klasser och lopp ska bli av så anmäl deltagande så tidigt som möjligt. Information om anmälningsläget kommuniceras några dagar innan tävlingsdagen.


ANMÄLAN 

Anmälan till Obbola Challenge är öppen och görs här: https://www.simplesignup.se/event/161037

Anmälningsavgiften till Obbola Challenge är 350 kr för motionsklass (Obbola Challenge långa, Dubbelloopen, Singelloopen) och 400 för tävlingsklass Obbola Challenge tom 21/6. Därefter 100 kr i efteranmälansavgift för alla klasser. Betalning direkt i samband med anmälan. Anmälan på plats tävlingsdagen kostar  550:- för både motions- och tävlingsklass.

 

Som medlem i Obbola IK betalar du halva startavgiften. I och med anmälan har Du godkänt att ditt namn publiceras på Internet.


Deltagande i LILLA OC är gratis, men föranmälan senast 25 juni är ett krav. Detta för att få grepp om hur många funktionärer som krävs.

 

EFTERANMÄLAN

Bestämmer du dig i sista stund kan du anmäla dig på startplatsen fram till en timme före första start. Efteranmälning på tävlingsdagen kostar 550 kr (alla klasser och lopp) kr och avgiften betalas med Swish (i första hand) alt kontant på startplatsen .


PARKERING
Parkering sker på anvisad plats vid idrottshallen Olasjöhallen ca 400 m från tävlingsplatsen. Det är inte tillåtet att parkera på Sca Arenas parkering.

 

TÄVLINGSPLATS

Tävlingscentral (TC) start och mål är beläget på SCA Arena, multiarenan i Obbola. Vid TC finns även ett litet utställarområde och enklare försäljning av fika/korv. På TC finns även sjukvård.


NUMMERLAPP OCH CHIP

Nummerlapparna (de som föranmält sig) hämtas i anslutning till sekretariatet på SCA Arena. Efteranmälning på plats sker i sekretariatet. Skyltar visar väg. Deltagare i barnloppen som bör hämta sin nummerlappar innan 11:00. Sekretariatet stänger kl 12. Alla deltagare på de långa loppen utrustas med ett tidtagningschip. Chipen ska sitta på vänster fotled med chipet utåt och utanpå sockar/kläde. Chipen är värdefulla och de SKA lämnas åter efter målgång. Ej återlämnat chip debiteras med 500 kr.

RACE-INFORMATION
Information om tävlingen sker 12:45 vid SCA Arenas välkomst skylt/prispallen om inget annat meddelas. Var i tid och på plats då det är viktigt att ta del av den information som förmedlas.


START

Start och mål sker vid SCA Arena. 
Start för Lilla OC sker kl 11.15. 
Start för tävlingsklass Obbola Challenge långa (dam/herr) sker kl 13.00. 
Start för Motionsklass Obbola Challenge långa, Dubbelloopen och Singelloopen startar 2 min efter tävlingsklass dvs ca 13.02. 
Cyklisterna ställer sig i anvisad fålla.

REPTID.
Om varvning av loop 2 inte skett innan tiden 2:15 är dagens lopp över för vederbörande.


EFTER MÅLGÅNG

Lilla OC: Medalj, korv och dryck till alla deltagare vid målgång.

De långa loppen: Alla deltagare får fika efter målgång. Prisutdelning sker ca kl. 16.30. Priser till pallplats i tävlingsklasser samt genom utlottning till alla deltagare.


VÄTSKEKONTROLLER

Det finns 1 vätskekontroll långs banan, vid start/varvning/mål. Där serveras vatten och sportdryck.


SERVERING

Under tävlingsdagen på tävlingsplats. Kaffe och korv/hamburgare finns till försäljning, gärna swish alt kontant betalning.


CYKELTVÄTT

finns under tävlingsdagen i anslutning till tävlingsplats.


ÅTERBETALNING

Anmälningsavgiften återbetalas inte.


INSTÄLLT ARRANGEMANG

Om Obbola Challenge p g a extraordinära omständigheter tvingas ställa in, förbehåller sig arrangören rätten att behålla 50% av anmälningsavgiften.


TÄVLINGSREGLER OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT

Reptider/loop samt total maxtid 4 tim. MTB-cykel gäller. Allt närvarande sker på egen risk. All nedskräpning i naturen är förbjuden. Gällande trafikregler tillämpas under tävlingen. Anmälda cyklister kan komma att redovisas på Internet med namn och klubb/ort.


FRÅGOR

Vid frågor går det även att maila obbolaik.cykel@gmail.com eller kontakta tävlingsledaren Patrik Andersson, 0703039856.