SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs AIS
"HAIS"

Utbildning för ungdomsdomare 2024
2024-04-06 16:21
HAIS ungdomsdomare inför matcher mellan HAIS och Ramlösa Södra P11. Från vänster Shadi, Alex, Loui och Viggo.

Nu har sexton av våra spelare i P12 laget gått utbildning och är behöriga att döma ungdomsmatcher i tre-, fem- och sju-manna. Utbildningen genomfördes en kväll i HAIS:a stugan under ledning av Thomas Persson Daniel Wilhelmsson. Frågorna var många och utbildarna fick jobba för arvodet. En stor eloge till paret som bjöd på sig själva med flera anekdoter från sina många år som domare.

Sedan dess har sex av ungdomarna provat på att döma träningsmatcher i sju-manna och fler kommer att få chansen under året.

En stor utmaning för en tolvåring att döma matcher med spelare som är något eller några år yngre. En ung domare behöver också stöd från ledarna från båda lagen för att hantera alla situationer som uppstår under en fotbollsmatch. 

För att säkerställa att våra unga domare får en trygg miljö har vi en vuxen medföljare med uppdrag att vara ett stöd och bollplank vid varje tillfälle som domaren har ett uppdrag.

 
Våra Sponsorer