Helsingborgs AIS
"HAIS"
Ungdomsavdelning

Dubbla matcher för HAIS pojklag!
2022-04-10 12:34
Kristian Gynther, ledare. Stående från vänster: Peps Hoff, Loui Svärd, Elliot Gynther, Minh Duc. Knästående från vänster: Sigge Marksell, Jax Svärd, Mahmod Qasim, Molham Qasim.

Idag premiärspelade både HAIS pojklag 10 och pojklag 9 mot Häljarps IF respektive Ramlösa Södra IF. Matcherna som började samtidigt spelades på Maria Parkskolans konstgräsplan under väldigt blåsiga och kalla förhållanden. Det äldsta laget hade det tuffast eftersom det var första gången vi spelade med sjumanna lag och dessutom hade både åtta-åringar och nio-åringar i laget. Häljarps IF var en ny motståndare som var riktigt duktiga med flera spelare med bra blick och bra skott. Tufft för Loui i målet som räddade många skott men som fick ge sig när motståndaren utnyttjade storleken på målet med tuffa distansskott. Molham, Mohamad och Mahmud visade att de kunde hitta rätt i passningsspelet medan Peps och Elliot offrade sig framför målet. Jax, Sigge och Minh Duc visade prov på bra speluppfattning med snabba uppspel och snabba fötter. En bra match mot en för dagen överlägsen motståndare.

Dagens gröna kort från motståndarna delades ut till Loui med motiveringen att han puffade på sina lagkamrater genom hela matchen. Grattis Loui!

Det yngre laget började i ett högt tempo och ledde med 5-1 en bit in i andra spelperioden. Därefter tog orken slut och Ramlösa kom in i matchen som slutade 6-6. En gedigen laginsats där alla spelade för varandra.

Våra Sponsorer