Ta hand om varandra!
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
Dubbelt så bra som Blacke den här helgen!
2020-10-11 19:16

Dubbelmöte mot Blackeberg den här helgen med U19 på lördagen och Basketettan på söndagen. Västerortsderbyn brukar alltid vara hårda och tighta, så riktigt nyttigt motstånd för oss så här tidigt på säsongen.

Lördagens U19-match började starkt genom att Amanda Sabel satte tre raka treor och sedan släppte vi aldrig greppet om matchen. Vi var helt enkelt det bättre laget, även om ingenting är gratis mot kämpande Blacke. I anfall hade vi bra sänk på treor, men gav oss också in på lama små eskapader 1 mot 3 vilket ofta slutade snöpligt. Attacker utifrån där vi slår vår spelare med tempoväxling och kraft är vårt spel och det visade vi mer av idag.

I försvar är vi lite för väluppfostrade och erkänner oss slagna för snabbt. Bra förtroende för kompisen som ska finnas på hjälp är iofs sympatiskt, men vi måste tuffa till oss och skära bort attackvinklarna genom att sätta kroppen mot. Även på returerna behöver vi ta mer plats. Det finns mycket att vinna för dem som kliver fram och visar fighting spirit! Men, trots förbättringsområden så är vi ett bra lag och vann stabilt med 68-43.

Söndagens drabbning var väsentligt mycket tuffare! Medan de flesta av spelarna i vår trupp dubblar U19 och Basketettan, så var det ett helt annat gäng från Blacke. De har dessutom fått in en fd ligaspelare i truppen som spelade listigt, tungt och (stor)fult.

Vår ettriga helplanspress var precis så uttröttande som vi hoppades och vi gjorde det jobbigt för Blacke. De hade sina två bästa spelare under korgarna och de är både äldre, längre, tyngre och bra mycket mer rutinerade än våra tjejer. Men vi stod emot riktigt bra och tog bl.a. lika många returer som Blacke. 35-28 i halvtid.

I tredje perioden hade vi ett riktigt bra stim. Hanna Mebius Svensson tryckte gasen i botten från första stund (oklart om hon har nån annan växel) och förvandlade Blackeförsvaret till statister. Dessutom fick vi riktigt bra ordning på hjälpförsvaret och Blackespelarnas frustration tog sig uttryck i fouls och gnäll. Vi gled ifrån till en fin ledning 57-42 inför sista.

I sista perioden stökade Blacke till det för oss genom att spela ett zonförsvar. Zonanfall är inget vi har prioriterat att träna på och dessutom hade vi inte en vidare bra dag från trepoängslinjen, så vi kunde inte skjuta sönder dem. De kom dock aldrig riktigt nära och vi vann med 69-62.

Även idag hade vi en debutant i Basketettan! Vi coacher hade väl tänkt att Ebba Zalamans successivt skulle vänjas vid tempot och tuffheten i förbundsserie... Ebba hade helt andra planer och var, vid sidan av Hanna, lagets bästa spelare idag. Hon var på precis rätt ställe, precis hela tiden.

Nu laddar vi för en veckas bra träningar med ett riktigt prestigemöte mot Spånga på fredag kväll och Lidingö på söndag.

Statistik från dagens match:

Storvinst mot Fryshuset2020-02-16 22:46
Fryshuset-Alvik 43-602019-11-14 08:35