Ta hand om varandra!
Alviksandan. Sedan 1956.
Maxad baskethelg rivstartade säsongen
2020-08-23 21:49

Vi har ett ungt lag i år, halva gänget är nytillskott och vi vill dessutom spela lite annorlunda än förra året. Det gäller att få ihop gruppen, få buy-in för vår spelfilosofi hos spelarna och sedan låta processen ha sin gång. Det tar tid att bli samspelta och helgens träningsläger på hemmaplan var ett stort kliv i rätt riktning.

Helgen började med ett lätt pass på fredagskvällen och sedan en proppfull lördag. Träning på morgonen, gemensam lunch, teoripass om idrottsfysiologi, träning på kvällen och sedan gemensam middag. Söndagen började med träning, sen lunch, teoripass om spelprinciper och därefter ett elddop med träningsmatch mot Huddinge.

Träningarna har varit riktigt bra – även om vi ibland spelat snabbare än vi klarar av, tryckt in en drös nya spelsystem och krävt bortåt 10 timmar träning på 48 timmar av kropparna, så har spelarna levererat en förstklassig attityd hela helgen. Att möta Huddinge anförda av två personer som representerade Alvik i ligan förra året är ingen lätt första utmaning att ta sig an. Vi spelade runt på 16 spelare och tillämpade hockeybyten. Uppsidan är att alla får spela ungefär lika mycket (vilket var syftet), men nersidan är att det är svårt att hitta rytmen i spelet och att laborera fram en ”het” femma.

Vi fick stryk, men vi coacher är mycket nöjda med vad vi såg! Det absolut viktigaste var att tjejerna visade framsteg under matchens gång. De saker som inte funkade bra i början kunde vi prata om och rätta till. Framförallt i slutet av matchen fanns det många exempel på precis hur vi vill spela; vi sköt den fria trean, vi klev upp i försvar och vi passade istället för att dribbla luften ur bollen.

Nu har vi två veckor vanlig träning innan det är dags för nästa träningshelg med ungefär samma upplägg. När säsongen startar i mitten av september kommer vi vara redo.

Vårt mål är att erbjuda tjejerna en proffsig utvecklingsmiljö under ideella förutsättningar. För att kunna göra det är vi helt beroende av föräldrar och kontakter. Vi vill därför rikta ett stort, varmt tack till Lott Jansson och Kjell Bolmgren som bjöd på frukt, Mia och Micke Rasmussen som sponsrade måltider, Jenny och Tomas Harm som överraskade med dryck och bars, samt Charlotte och Mats Hahne som upplät sitt hem till oss lördag kväll. Dessutom var Elsa Stattin, Kjell Bolmgren, John Carlander, Dennis Zalamans, Tomas Harm och Per Källman i Åkeshov och hjälpte till med allt under matchen. Fler hade dessutom erbjudit sin hjälp – stort tack för stödet!

Slutligen förtjänar spelarna all cred för sin inställning. Vi är ett utvecklingslag och en förutsättning för att vi alla ska kunna bli bättre är att vi vågar säga vad vi tycker, ställa frågor och ställa krav på varann. Det känns därför riktigt bra att alla tar till sig den feedback de får, och att både rutinerade spelare och rookies delar med sig av förslag på hur vi kan spela bättre. Vi började helgen som en grupp och avslutade den som ett lag.

Storvinst mot Fryshuset2020-02-16 22:46
Fryshuset-Alvik 43-602019-11-14 08:35