Ta hand om varandra!
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
Storvinst mot Östersund i sista hemmamatchen
2020-03-08 16:27

Jag vill inte skriva den här texten, för det betyder att grundserien i Basketettan är slut. Vi har gjort en fantastiskt bra säsong där vi kommer tvåa efter RIG Luleå som är i en klass för sig. Man gillar att snacka procent i basket, men i siffror har vi tagit över 1200 returer, inget lag har tagit så många returer i Basketettan sedan man började mäta…

Dessutom har vi stulit bollen bortåt 250 gånger, satt 140 trepoängare och levererat över 400 assists.

Men tillbaka till Östersund. Vi var taggade från första stund och fastän Östersund bjöd bra motstånd på returerna och hade effektiva attacker ledde vi med 47-21 i halvtid och matchen var avgjord. I andra halvlek inledde vi med att testa ett nytt spel som damerna körde igår. Vi har iofs inte tränat det, ähum… nånsin, men lyckades ändå göra en del poäng på det. Inte minst via Hanna Mebius Svenssons briljans som fann planerade och nya lösningar. Östersund fortsatte att attackera och gav oss en del lärdomar när vi inte var med i fötter och försvarsroteringar. De vann sista perioden, men matchen slutade 84-56. Inte illa mot det enda lag som slagit RIG Luleå i år.

Säsongen är dock inte slut. I U19 spelar vi Spalding-slutspel, på torsdag åker vi till Riga för sista grundomgången av EGBL, helgen därefter är det SM och sista helgen i mars spelar vi Final 4 i Helsingborg. Tur det – för det här gänget vill man hänga mer med.

Hanna Mebius Svensson, 21p, 4r, 4 assists (6/9 2p, 2/3 3p, 3/3 1p)
Matilda Söderlund, 13p, 4r
Emelie Erlandsson, 12p