Ta hand om varandra!
Alviksandan. Sedan 1956.
Utvecklingslaget på spelhumör
2020-02-23 19:00

Match #2 för helgen ägde rum i Friberga mot Norrort. De är ett bra lag och har dessutom ett par spelare som varit stekheta på sistone. För oss stod mycket på spel eftersom vi fortfarande har Final Four-platsen i egna händer. Och vilken match det blev! Riktigt välspelad och underhållande basket av båda lagen.

I första perioden funkade vårt anfall riktigt bra …men tyvärr funkade även Norrorts anfall bra. Delvis på grund av att vi inte riktigt var på tårna mot skickliga motståndare. 21-24 inför andra perioden som vi startade riktigt bra och gick ifrån till en tiopoängsledning. Sen började en period av slarv i försvar och Norrort hämtade upp till 40-42.

I paus var det inga glada miner alls. Vi pratade om några saker i försvar som behövde förbättras. Men det handlar ju om att leverera på det också.

Det gjorde vi. I tredje perioden nötte vi ner dem i possession för possession och trots att Norrorts Fanny Hahne fortsatte skjuta fantastiskt bra så smög vi ifrån till 56-65, vilket kändes som lite säkrare mark. En bit in i fjärde perioden ändrade vi vårt zonförsvar och det var mycket, mycket effektivt. Samtidigt fortsatte vi skjuta bra och tog i princip alla returer. Men Norrort spelade verkligen inte dåligt, vi var bara ruskigt bra. Vinst med 66-91 efter en suveränt genomförd andra halvlek.

Bland de som stod ut lite extra idag vill jag nämna Matilda Söderlund som bl.a. satte 6 av 11 treor.  Hanna Käll blev som stängde passningsvägarna för Norrorts guards på slutet. Sylvia Leth var tillbaka i gänget och hann med 15 poäng och 16 returer …och jag kan faktiskt inte låta bli att nämna snart 16-åriga Nadine Allard som gjorde Basketettan-debut igår och i slutet av matchen idag spelade hon som vilken rutinerad räv som helst.

Det här laget har så sjukt mycket kvalitet att det är helt galet…

Trots att vi sköt riktigt bra, 43% på 2p och 41% på 3p, så tog vi 60 returer (mot Norrorts 35). Vi jobbar på mot vårt mål att slå Basketettans returrekord! Nu laddar vi med EM-kval i Globen i morgon och så har vi Uppsala hemma på söndag 1 mars.

Matilda Söderlund, 22p
Sylvia Leth, 16p, 15r