Ta hand om varandra!
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
Måstematchen mot Västerås inget för känsliga
2020-02-22 19:21

Förutsättningarna inför dagen var att vi har chans att nå Final Four, men det kräver att vi vinner minst 3 av de 4 återstående matcherna. Först ut var bortamöte mot Västerås – ett lag som har en av seriens bästa förstafemmor. Det krävdes både galen upphämtning och förlängning för att vi skulle vinna mot dem hemma. Dessutom saknade vi några spelare idag då Sylvia Leth hjälpte damerna spöa EOS, samt att Cornelia Gunnarsson Rathsman och Ida Fredman blivit dunderförkylda.

Målet var att stänga Lovisa Hägg från trepoängslinjen samt that damned, elusive* Amelie Nilsson. Att stänga Amelie smög sig fullständigt och hon gjorde 10 poäng redan i första perioden. Vi hade en betydligt bättre dag i anfall och spelade oss till finfina lägen. Dessutom höll vi turnovers på mininmala 5 i första halvlek och det kändes som att vi var det bättre laget när vi ledde med 31-37.

I tredje perioden rivstartade vi med fyra Hannor på plan och de gjorde 0-9 på 2 och en halv minut. ”Det är lugnt” hann man tänka …men nej. Faktiskt inte alls. Västerås kom tillbaka och ledningen var nere på 46-51 inför sista perioden.

Vi startade fint igen och inte minst Emelie Erlandsson var på gång ordentligt med sina patenterade attacker. Vi ledde bekvämt 53-64 med fem minuter kvar att spela. ”Det är lugnt” hann man tänka …men nej. Faktiskt inte alls. Västerås kom tillbaka och gjorde 17-6 de sista fem minuterna varav den sista poängen naturligtvis var ett skott av Amelie Nilsson med 0,5 sekunder kvar. Västerås firade vilt och vi var tvungna att påminna oss själva att det stod 70-70 och var förlängning, vi hade inte förlorat matchen.

I förlängningen började Västerås bäst för omväxlings skull och ledde med 74-73. Sen följde ett par minuter miss-bonanza i båda lagen innan firma Käll och Söderlund tog vid. Käll plockade returer och Matilda var hal som en klase ålar när hon attackerade korgen och Västerås kunde inte stoppa. Hon blev foulad och satte sina straffkast. Enda gången hon missade fanns Käll där och la i returen. Lättnaden när slutsignalen ljöd och det stod 74-79 på tavlan var monumental.

Dessutom måste vi ju highlighta att Nadine Allard fick göra debut i Basketettan idag! :)

Imorgon är det match igen! 16:00 är det uppkast mot Norrort i klassiska Friberga. (Jag överväger att komplettera taktiktavla, tuggummi, ispåse och tejp med betablockerare i ryggsäcken…)

Matilda Söderlund, 23p, 3 assists
Emelie Erlandsson, 16p, 13r, 8 fouls drawn
Hanna Isaksson, 11p, 10r
Hanna Mebius Svensson, 11p, 8r
Hanna Käll, 8p, 12r, 4 steals, 4 assists
Marie Carlander, 7p
Hanna Stone, 3p
Elin Lindskog, 5 assists
Jonna Westman
Nadine Allard

*aslångsökt referens till svartvit film från 1934.

Storvinst mot Fryshuset2020-02-16 22:46
Fryshuset-Alvik 43-602019-11-14 08:35