Ta hand om varandra!
Alviksandan. Sedan 1956.
Förlust i förlängning mot SBBK
2020-02-06 21:43

Inför matchen sa vi två saker: de är snabba så låt dem inte springa på oss och se upp för #14, hon stealar bollen. Vi inledde matchen med att passa #14 i händerna och att låta dem göra lay-ups i mitten, på backdoor, base, på offensiv retur… You name it. 21-6 efter Q1 – och då spelade vi ändå upp oss mot slutet av perioden!

Sen började vi pressa man-man hela banan och det gjorde vi bra. Med bra försvar kommer bra anfall, så äntligen lossnade det offensivt. När vi försökte ta offensiva returer gick det ännu bättre. Så länge vi fick stopp högt upp i banan flöt det på och vi var t.o.m. i ledning med 5-8 poäng. Tyvärr kostade dagens två stora brister för mycket.

Dels spelade vi uselt transition defense där vi ärligt talat inte hade koll. Alltför ouppmärksamt och för långsamt hemspring. Det handlar bara om koncentration och ansträngning, dvs. sånt man kan påverka själv.

Den andra bristen handlar om position i försvar, dels hjälp och dropp, men också hur vi har kroppen. Vid flera tillfällen gjorde de poäng för att vi inte såg boll och spelare …och ser man inte spelaren blockerar man inte ut heller. Jag är 100% säker på att alla vet hur man ska göra, så det handlar faktiskt också bara om koncentration och ansträngning.

Innan ni var födda fanns det en hockeycoach som sa att hans lag skulle vara ”äckligt disciplinerade”. Vi skulle vinna så otroligt mycket på att vara äckligt disciplinerade lite oftare.

Dagens positiva utropstecken var dels pressen. Vi satte tryck på boll, dubblade där vi skulle och gamblade lagom mycket så vi kunde sno dåliga passar. Bra!!

Den andra saken är att vi satte 10 treor. Det är en riktigt bra trend!

På lördag har vi en ny chans och då hoppas jag att vi kan vara ”äckligt disciplinerade”.

Storvinst mot Fryshuset2020-02-16 22:46
Fryshuset-Alvik 43-602019-11-14 08:35