Ta hand om varandra!
Alviksandan. Sedan 1956.
Grundserien avslutad med vinst mot Dolphins NIU
2020-02-15 17:00

Vi började matchen bäst, men Norrköping kom igång med sitt skytte och det stod 38-38 i halvtid efter 7(!) treor av östgötarna. Sen blev vi lite vassare på close-outs…

Andra halvan var väldigt jämn och ledningen växlade ett par gånger. Med fyra minuter kvar hade Nkpg en liten ledning, men vi lyckades få några stopp och vända matchen. Sista minuten var det sedvanliga stoppa klockan-fouls, men vi höll undan till vinst 66-69 (vi var bortalag 😊)

I anfall var det mer individuella prestationer än stiliga system idag. Marie hade en stilig liten reverse-move under korgen där försvararen gjordes bort helt. Miriam gillade också snurrtemat och körde sin patenterade attack. Omeya sprang på snabba uppspel och var dessutom en extremt värdefull krigare på returerna. Ida snodde en jäkla massa bollar och att de inte lärde sig att Amanda sköt bollen är en gåta. Nadine attackerade och satte and 1-straffkast. Jonna hittade ju tillbaka till sina attacker i torsdags och idag var de snabba fötterna i försvar med också. Lysande!

Jag och Thomas tänkte growth mindset och försökte ge domarna konstruktiv feedback. Domarna var inte på prathumör. Alls.

Alla dagens sju spelare gjorde poäng – faktiskt enligt protokollet även #7 och #21 i Alvik vilka vi inte riktigt vet vilka de är.

Amanda, 22p

Omeya, 10p