Ta hand om varandra!
Alviksandan. Sedan 1956.
Storvinst mot Fryshuset
2020-02-16 22:46

Alvik, anförda av Hanna Isaksson på spelhumör, rivstartade mot Frysen och ledde med 22-12 efter första perioden. Andra perioden var inte alltid lika lyckad i försvar och frysen lyckades springa i några snabba uppspel. Samtidigt var ledningen aldrig riktigt hotad, utan vi tuffade på och spelade runt alla 10 spelare. Vår gameplan att stänga Frysens guards fungerade som vi hoppades och då kunde de inte heller utnyttja sin storlek inside lika ofta, även om de hade några snygga spel i början av matchen.

I tredje perioden var det istället vi som stod för fastbreaksen och det bjöds på några minnesvärda sekvenser där Hanna Mebius Svensson hoppade som en sprattelgubbe för att få bollen till sig innan nån annan letade sig in till samma planhalva. Eller där Sylvia Leth serverade en långpass till Emelie Erlandsson med kirurgisk precision. Senast ställde Frysen till det för oss med tungt insidespel, men idag var våra långa (och halvlånga) spelare helt överlägsna – inte minst genom att våra tjejer kan spela löjligt bra försvar ute på golvet.

Fjärde perioden bjöd på propagandaförsvar från samtliga Alvikspelare – vi hade många fina steals och dessutom 8-sekundersavsblåsningar. Den som höll liv i Frysen var Elsa Bolund som fick komma från bänken först i tredje perioden, men därefter var hon bortalagets mest klart lysande stjärna både i försvar och anfall. Vi gjorde 24 poäng i sista perioden och vann med 80-54.

Idag hade vi ingen bra dag från trepoängslinjen (3 av 23), men vi tog rätt skott och missarna kompenserades av att vi var grymma på returerna. Vi tog 28 offensiva returer, vilken kan jämföras med Frysens 31 …totalt. Och vi inte bara tog returerna, vi petade i bollarna. 52% på tvåpoängarna och 24 assists är också vackert. Som bonus levererade Emelie Erlandsson, HAnna Isaksson och Sylvia Leth varsin double-double, vilket är rätt svårslaget.

Helgen bjöd också på några andra bra resultat – BG Luleå slog Djurgården med (bokstavligen) en tåspets och Blacke tvålade till AIK. Vi behåller vår andraplats i tabellen, men Djurgården flåsar oss fortfarande i nacken i kampen om den åtråvärda Final Four-platsen…

Emelie Erlandsson, 16p, 13r
Hanna Mebius Svensson, 14p, 5r, 5 assists