Ta hand om varandra!
Alviksandan. Sedan 1956.
Spännande när lagmaskinen Alvik slog Djurgården …igen
2020-02-09 21:53

Alvik och Djurgården ligger på plats 2 respektive 3 i tabellen och slåss om en plats i Basketettans Final Four. För någon månad sedan vann vi mot Djurgården på bortaplan och idag kom de till Åkeshov för att få revansch. Då var det Emelie Erlandsson som var stor matchvinnare när hon gjorde 34 poäng. Idag var det kollektivet som fällde avgörandet.

Djurgården började bäst genom att spela aggressivt försvar, sno bollen och springa i enkla fastbreaks. Vi spelade handboll i anfall och som värst hade de en tiopoängsledning 9-19. Då klev Cornelia Gunnarsson Rathsman in i handlingarna och tresekundersområdet i ett par snabba soloraider och snyggade till siffrorna. Några straffkast senare kunde vi stänga första perioden 16-19

Andra perioden var svängig och innan vi fick ordning på försvaret smet Djurgården iväg till 20-28. Matilda Söderlund gjorde ett jättejobb på Djurgårdens pg och det la grunden för en blårandig turnover-bonanza där de spred bollar ungefär överallt förutom i medspelarnas händer. Aggressivt bollförsvar är verkligen vår grej. 30-29 i halvtid.

Efter paus spelade vi riktigt bra! Från att ha skjutit 21% i första halvlek sköt vi när 50% i tredje perioden. Vi spelade bra försvar, höll nere turnovers, och levererade en massa vackra assists istället. En hyggligt komfortabel ledning med 49-39 växte till 59-46 i mitten av sista perioden. Vår ledning var dock nere på sju poäng med en minut kvar att spela när Djurgårdens norska proffs Tina Moen ställde sig på straffkastlinjen. Hon missade båda och vi hann dra en djup suck av lättnad innan Hanna Mebius Svensson med en naturlig känsla för spänning råkade sätta tån på baseline vid djurgårdarnas inkast. Teknisk foul… Tina Moen missade inte och som lök på laxen drog den andra norskan en trea till 62-59. Men trots möjligheter för DIF att utjämna så lyckades vi hålla undan till vinst 65-61.

Vi har flera svåra matcher kvar, men det känns sjukt skönt att vi behåller Djurgården bakom oss än så länge!

Emelie Erlandsson, 14p, 17r

Hanna Mebius Svensson, 12p, 9r, 5 assists