16 februari 15:00: Alvik herr - Team4Q
Alviksandan. Sedan 1956.
Klar vinst mot Sundsvall i U19
2020-01-25 16:36

Sundsvall var ett nytt motstånd för oss och det enda vi visste är att de har spelat jämnt mot några av de bättre lagen i serien och att de såg hyggligt långa ut. Därför var vårt fokus på sådant vi kan kontrollera – försvar, returer och att skjuta treor.

Efter några minuter ledde Sundsvall med 11-3. Vi tog timeout och därefter spelade vi riktigt bra försvar. Vi spelade över som vi skulle och hittade många fina dubblingslägen. Spelarna läser lägena helt rätt, det handlar bara om att våga ta risken att lämna sin spelare och våga dubbla. Dagens match var ett utmärkt tillfälle att träna detta och vi tvingade Sundsvall till dåliga passar som vi kunde plocka upp. Returtagningen var också lite passiv i början, men där skärpte vi upp oss rejält och hade vi haft statistik hade vi kunnat visa fina siffror på offensiva returer. Jag tror faktiskt samtliga spelare testade att skjuta treor idag. Fine, alla bollar satt inte, men vi tog rätt lägen, plockade returen och kom upp i 30 poäng från trepoängslinjen.

I halvtid stod det 20-38 till oss och vi slutade helplanspressa. Istället passade vi på att träna vår 1-3-1 zon. Ett försvar vi har för att strula till det för motståndarna, men som vi ännu inte bemästrar och som kan ge rätt stora hål eftersom man måste offra något… Att göra det utan några naturliga bigs och med två 04:or som aldrig testat det förr gör det till en större utmaning. Men! Tjejerna löste det bra och framförallt är det glädjande hur det snackades och samarbetades på plan. När Sundsvall hittade luckorna så pratade spelarna ihop sig om hur man skulle göra istället och löste det problemet nästa gång. Under perioder hade vi massor av steals som förvaltades med kontrollerade snabba uppspel. Bra passar, bra extrapassar och väldigt få chanspassar. Slutresultatet blev 46-76.

Det är rätt sällan jag saknar statistik, men idag hade jag velat veta hur många returer Omeya tog, för det var massor, och hur många steals Ida hade. Under en lång period plockade hon bollen varje gång Sundsvallarna fick för sig att passa bollen i närheten av den lurpassande Ida… Poängmässigt gjorde Matilda 23 (varav 6 treor), Marie 14, Emma 9, Elin 9, Märta 8, Jonna 6, Amanda Ö 5 och Omeya 2.

Slutligen vill jag också tacka Cattis Öberg, Åsa Moberg och Mats Hahne som med kort varsel ställde upp och satt sek trots att det var Sundsvalls hemmamatch. Tack!

Storvinst mot Fryshuset2020-02-16 22:46
Fryshuset-Alvik 43-602019-11-14 08:35