Ta hand om varandra!
Alviksandan. Sedan 1956.
Derbyvinst mot Djurgården
2020-01-12 20:31

Första ronden i kampen med Djurgården om en plats i Basketettans Final Four gick till Alvik. Det var två lag som visste att mycket stod på spel när Djurgården tog emot Alvik på hemmaplan i Brännkyrkahallen. Djurgården ligger trea i tabellen och har bara förlorat mot RIG Luleå och Alvik ligger tvåa i tabellen med dubbla förluster mot RIG Luleå.

Djurgården tog ledningen de första minuterna, men sen tog Alvik …eller, det är nog mer korrekt att säga… sen tog Emelie Erlandsson över. Emelie var en gigant på plan idag. 18 poäng i första perioden varav 4 av 5 trepoängare gjorde att det stod 20-24 till oss inför andra.

Som väntat var Tina Moen Djurgårdens största hot. Ger man henne en millimeter gör hon poäng och rätt ofta gör hon poäng även om man är där. Dessutom är hon alltid rätt på returerna och redo att straffa den som inte boxar ut. Vi var ändå nära att få ett litet mini-grepp om matchen i andra perioden och var uppe i en tvåsiffrig ledning en stund. Vackraste assisten i år stod Hanna Stone för när hon volleypassade Hanna Käll inne vid korgen. Stone har spelsinne, bollsinne (och kanske lite vansinne) i en oemotståndlig kombination.

Vår ledning var 32-39 i halvtid och vi började tredje perioden bra innan Djurgården knaprade sig in till 50-51. Då lyckades naturligtvis Emelie lägga i ett par bollar och vi hade 51-55 inför sista perioden. Det var dock tydligt att ett nytt hot hade dykt upp oss de ljusblårandiga. Vanessa Jurewicz hade skjutit in sig.

I fjärde perioden var Djurgården tvungna att jaga. För att strula till det för dem varierade vi mellan olika zonförsvar och man-man. En taktik som utfördes väl på plan och vi tvingade Djurgården till en hel del dåliga avslut. Bland annat visade Hanna Isaksson varför man inte ska försöka sig på att skjuta över en lång norrländska som bestämt sig för att det är stängt. Den vi inte fick stopp på var Jurewicz, men hon var faktiskt den enda djurgårdare som gjorde poäng de sista tio minuterna och vi kunde vinna med 60-69.

Emelie Erlandsson 34p, 10 returer, 3 assists (Emelie sköt 67% på både tvåor och treor!)
Sylvia Leth 12p, 14 returer, 7 assists
Hanna Mebius Svensson 8p, 5 returer, 2 assists
Hanna Isaksson 7p, 8 returer, 2 assists
Cornelia Gunnarsson Rathsman 2p, 3 returer, 2 assists
Hanna Käll 2p, 2 returer
Hanna Stone 2p, 2 returer
Matilda Söderlund 2p, 1 retur
Elin Lindskog, Ida Fredman, Moa Stattin, Marie Carlander

Inför vårterminen har vi kommit överens om några interna mål. Vi levererade hyggligt på dem idag och befäster vår andraplats i Basketettan. Men - vi kan och vill mer!

Storvinst mot Fryshuset2020-02-16 22:46
Fryshuset-Alvik 43-602019-11-14 08:35