Ta hand om varandra!
Alviksandan. Sedan 1956.
Vardagsvinst över Lidingö
2019-12-17 22:20

Spelmässigt startade vi matchen rätt bra och hittade bra lägen, men vi missade. Lidingö hade faktiskt 0-6 på oss innan vi fick ihop det och gnetade oss förbi. Resten av halvleken blandade vi grymt bra försvarsspel och fina anfall med att stå och beundra Lidingös returtagning. Faktiskt vann Lidingö returerna 24-31 i första halvlek och så kan vi inte ha det när vi är ute efter returrekordet! 31-23 och ändå en ganska stabil ledning i paus.

Halvtidssnacket handlade mest om inställning och returtagning eftersom det var där vi krasst inte hade kämpat bra nog. Spelarna visade mycket bättre inställning i andra halvlek och vi stoppade Lidingö från att göra enkla poäng på offensiva returer. I tredje perioden fick vi dessutom till bättre anfallsspel och kunde avgöra matchen, vilket gjorde fjärde perioden till lite mer av en transportsträcka fram till 67-50.

Vi hade en dålig skottprocent idag, men vi kom till rätt lägen och vi vågade skjuta vilket var fokus. Vi är bra skyttar och i nästa match kommer det betala sig att vi vågar skjuta. Däremot var vi riktigt vassa på straffar och satte 14/16 – viktigt!

Hanna Mebius Svensson, Hanna Käll och Emelie Erlandsson ledde laget med sin energi och inställning. Både Käll (11p, 12r) och Erlandsson (16p, 13r) levererade double-doubles, men störst eloge vill jag ge dem för deras följsamma försvar. Hanna MS studsar runt, levererar assists och ställer till allmän oreda i motståndarnas försvar. Guld värt.

På lördag blir det rejält mycket tuffare när vi möter Västerås hemma i Åkeshov. Då är det fullt fokus som gäller från första sekund och det är de spelare som ger 100% som kommer belönas med speltid.

Storvinst mot Fryshuset2020-02-16 22:46
Fryshuset-Alvik 43-602019-11-14 08:35