Ta hand om varandra!
Alviksandan. Sedan 1956.
Fryshuset-Alvik 43-60
2019-11-14 08:35

Komfortabel vinst? Nej inte alls, vi malde sakta men (inte jättesäkert) ner motståndarna för att i fjärde dra på efterbrännkammaren medan Frysen kippade efter luft. Det lönar sig att göra försäsongsträningen och att hålla tempo på träningarna⛹️‍♀️

Frysen har ett bra lag med massor av rutin och size, dom kommer ställa till problem för många i Basketettan. Vi visste att de är tunga inside men har haft svårt med trepoängsskyttet i år, därför var vårt fokus att stoppa insidespelarna och stoppa attacker utifrån. Taktiken var lyckad, de satte 1/14 trepoängare och försökte nästan desperat attackera fast våra spelare hade bra position.

Vinsten idag grundlades med vår bättre fysik, vi pressade, stressade och utmanade motståndarna vilket till slut blev för jobbigt för dom. Vid ett tillfälle i tredje perioden var de uppe och tog ledningen men då bytte vi försvar till en zon som perfekt utförd vände matchbilden till vår fördel.

Vi saknade två av våra försvarsess idag, Emelie och Cornelia, sjukdom. Trots det fanns det många andra som steppade upp, Hanna Käll var en gigant i försvaret med 10r , 2St och massor med deflections. Namnen H Stone ser ut att turboladdat sig själv inför SM-helgen som kommer, 7r och varje gång en Frysenspelare vände sig om för att sätta igång några sköna moves såg hon bara en grön vägg, Stone🥋 Sylvia slet ner 13 returer och försvarar lätt ledningen i Basketettans returtagarliga, dessutom gjorde hon livet surt för alla som försökte sig på en attack i tresekunders området. Hanna I tillbaka efter sjukdom satte också hårt mot hårt in the paint.

Vi begärde mycket av våra mindre spelare idag, jobbigt att spela helplanspress mot Basketettanspelare. Ni som följt basket länge vet att ju äldre spelarna blir ju svårare blir det med man mot man press (hint😉 vi har lite alternativa trix på g) anfallarna är helt enkelt för individuellt skickliga. Trots detta, anförda av Elin, satte Matilda och Hanna Mebius upp ett ruggigt tryck på Frysens bollhållare, nya spelare kom in och hängde på, bravo🏅

Alla 11 ombytta bidrog idag med ett grymt tryck på bänken, alla spelade och gjorde poäng. Ida Fredman kom in och gjorde 9 poäng på 11 minuter, väldigt effektivt och viktiga poäng. Vi nämner även Hanna Mebius som det var riktigt bra fart på ikväll, gjorde 10 poäng, spelade grymt försvar men kanske viktigast av allt, HMS visade hur viktigt det är att springa 100 pct i transition  ovärderligt!

Poäng behöver göras och det gjorde Matilda i sin gamla hemmahall, 17 poäng blev det trots specialbevakning, Frysen vet att man inte lämnar Matilda öppen vilket gjorde att hon fick slita hårt för allt. Ett steg i sin utveckling är att se möjligheter och att inte bli passiv av hård uppvaktning, det steget klarade M utmärkt ikväll, full attack gällde här, 💪

Sammanfattningsvis en mycket bra genomförd match mot tufft motstånd på bortaplan. Vi fortsätter att blockera ut och ta massor av returer, så viktigt och vi dominerar Basketettan på det. Den trista TO statistiken förbättrades idag, tror det är vändningen😎

Nu väntar träning i morgon med fokus på SM-helgen! 🏀💥🏀

Storvinst mot Fryshuset2020-02-16 22:46