23 november, 17:00: Alvik herr - Fryshuset Basket
Alviksandan. Sedan 1956.
Sur förlust mot RIG Luleå
2019-10-27 18:25

På uppsidan är att vi faktiskt pressar Luleå ända till slutet av matchen. Nersidan domineras av turnovers, dåligt skytte och att vi inte går ut på skotten. Förlusten svider eftersom vi var så nära och torskar på saker vi borde kunnat göra bättre.

RIG Luleå har inte förlorat en match i Basketettan sedan april 2018. Är man lite bitter kan man framhäva att de ju är ett ”best of”-lag som lockar de fem bästa i varje åldersgrupp. Eller så kan man bara konstatera att de är ett gäng otroligt skickliga basketspelare som skjuter bra, attackerar bra och spelar ett tight, tufft försvar som är svinjobbigt att möta. Förra året förlorade vi ganska klart mot dem, men idag var vi faktiskt nära.

Vi började lite skakigt och Luleå ledde med några poäng när vi beslutade oss för att ställa upp en zon. Denna var rätt lyckosam och strax innan halvtidsvila var det helt jämnt. Sedan släppte vi en ovanligt onödig trea och låg under 38-35.

I tredje perioden drog Luleå ifrån tack vare bra skytte när vi inte störde dem tillräckligt i försvar. Vi tog oss samman och kom så nära som 52-56 i slutet av tredje perioden, men i början av fjärde gasade de igen och vi mäktade inte med att störa dem.

Det vi förlorar matchen på är våra 31 turnovers mot Luleås 20. Vi sätter 4 av 16 treor mot Luleås 10 av 20. Skottprocenten på tvåorna var rätt usel för båda lagen – 30% mot 35%. Lite extra surt för oss för vi har en fördel med våra inside-spelare som vi verkligen måste lära oss att utnyttja bättre.

Glädjeämnen är att Sylvia Leth och Hanna Isaksson hade varsin double-double. Hanna Mebius Svensson var +18 i +/- statistiken vilket försvarsälskare imponeras av. Nike Bolmgren hade ett stim i första perioden och satte 3 av 3 treor.

Det är fortfarande hyggligt tidigt på säsongen och vi har visat att vi kan konkurrera med de bästa lagen i serien.

Avslutningsvis vill vi tacka de hjältar som gör att våra matcher kan spelas – spelarnas föräldrar som jobbar ideellt varje match. Elsa Stattin, Maria Rasmussen och Henrik Leth som såg till att matcharrangemanget flöt smidigt. Ann Lindskog, Kjell Bolmgren och Ulrica Carlander i sekretariatet (och Carl Agenäs som hjälper klubben med statistik). Tack till Lott Jansson för foton. Stort tack till Magnus Berg som inte har barn i laget, men som ställde upp som speaker – det gjorde matchen mer underhållande för de nära hundra pers som kommit till Åkeshov!

Stötta föreningen