23 november, 17:00: Alvik herr - Fryshuset Basket
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
Det blev onödigt spännande mot Luleå Stars...
2019-10-13 18:56

...men det är ju vinsterna som räknas. 77-71 i slutresultat.

Efter två matcher där vi hållit motståndarna på få poäng och vunnit komfortabelt blev dagens kamp en liten väckarklocka om att vi behöver skärpa till oss. Vi tappade bort oss i försvarsroteringarna och var inte tillräckligt aggressiva. 10 fouls på en match är för snällt. Dessutom lyckades vi inte helt kapitalisera på vårt längdövertag. Det var tydligt att Stars hade en plan att stänga våra insidespelare och vi drabbades av hård uppvaktning under korgen. Men trots detta gjorde vi 27 poäng i första perioden och 25 poäng i andra, inte minst via väldigt bra skytte utifrån.

Vi gick till pausvila i ledning 52-37, men var missnöjda med vårt spel. Kanske började vi tänka för mycket. Stars bombade treor och vi såg lite vilsna ut. Det blev för mycket handbollspassande i sidled och för liten vilja att komma till avslut. 12-18 i tredje perioden och tydligt momentum för Stars. I fjärde perioden fick vi inte riktigt till anfallet och ledningen var nere på en ynklig liten poäng innan vi fick ett par viktiga stopp i försvar och fina skott i anfall.

Matilda blev välförtjänt matchens lirare. Hon drog ett tungt lass idag när pg-kompisen Elin låg hemma sjuk. 24 poäng och 38 minuter på banan är riktigt bra. Sylvia levererade en double-double och nio av tio spelare gjorde poäng.

Nu har vi ett val. Endera kilar vi runt och funderar på hur mycket vi gjorde dåligt idag. Eller så konstaterar vi att vi vinner mot ett riktigt bra lag trots att vi spelar sisådär. Tänk vad som händer när vi tar i 100% och vågar lita till vår egen förmåga?

F.ö. hade Stars-coachen bara en sak skriven på sin taktikbräda i halvtid: ”Våga tro”.

Stötta föreningen