23 november, 17:00: Alvik herr - Fryshuset Basket
Alviksandan. Sedan 1956.
Skön vinst mot kämpande Uppsala
2019-10-20 18:19

Utvecklingslaget tog sin fjärde seger av fyra möjliga när de bortaslog Uppsala. Som väntat var det en ganska fysisk match där Uppsala kompenserade sitt storleksunderläge med aggressivitet. Detta i kombination med att vi inte alls var vänner med korgarna gjorde matchen hyggligt tight.

Första halvlek var en målsnål historia som slutade med Alvik i ledning 29-20. Vi kom till bra lägen, men hade ett imponerande solitt lock på korgen. I andra halvlek blev det mer intensivt och roligare spel. Vi klev upp bättre i försvar och fick några bra stopp. Även anfallsmässigt ordnade det upp sig när vi både fick utdelning på passar inside och satte våra skott. Uppsala gav inte upp utan straffade oss med trepoängare när vi inte hann ut. Ledningen var nere på sju poäng ett par gånger, men vi släppte dem inte närmre än så och vann till slut komfortabelt med 74-58 (11-10, 9-19, 19-22, 19-23).

Det var en riktigt bra laginsats idag. Vi hade lite motgångar i början, men lät det inte störa oss utan tjejerna hade inställningen att om inte skotten går i får man plocka returer och kämpa i försvar tills det lossnar. Vi kunde spela runt på alla 10 spelare, hade få turnovers och alla bidrog till segern. Sylvia gjorde ytterligare en double-double där hon tog 11 returer, satte 9 av 11 skott och gjorde totalt 22 poäng på 22 minuter. Självklart tänker många motståndare att Sylvia är tjejen att stänga i Alvik, men de ska inte glömma att resten av gänget också är riktigt skickliga basketspelare... Hanna S levererade assists på löpande band, Hanna K krigade till sig bollar både under korgarna och ute på plan, Nike tog viktiga avslut, Hanna I satte 5 av 5 i andra halvlek, Cornelia stängde ner Uppsalas förmodade stjärna fullständigt, Matilda flöt rakt igenom i sina attacker, Marie kämpade framgångsrikt igen, Moa höll koll i försvar och Hanna MS plockade mängder av returer.

Stötta föreningen