Ta hand om varandra!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
F08 Ålsten
Alvik Ålsten - Bollstanäs och VGB
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 12 september, 09:00
Plats:Åkeshov 1
Stora framsteg på två veckor!
2020-09-14 09:14
Tidig lördagsmorgon i Åkeshov och vi var de enda på plats. Oklart om någon annan skulle vara där, så vi tog chansen. Upp med vikväggen, ut med läktaren. Vi kör helplan! Precis så där som damlaget gör i ligan. Och dagen till ära hade vi fått dit en ligadomare också som ställde upp och dömde. Coolt!
Bara två veckor sedan vi spelade våra första träningsmatcher mot Skuru. Då - mycket som vi kunde och behövde jobba på att förbättra. Bland annat inställningsmässigt, att vi verkligen ville vinna varje kamp och att hålla fokus på planen. Hur mycket skulle två korta veckor kunna göra var frågan idag?

Första matchen mot Bollstanäs gav ett bra och tydligt svar. Två veckor kan göra massor! Vi var betydligt mer alerta och bestämda i hur vi spelade och vilja fanns det massor av. Lite nervösa och stressade, möjligen av den pampiga inramningen, så hade vi lite svårt att få i bollarna i början. Bollstanäs drog ifrån lite innan vi kom igång. 

Tyvärr visade det sig att F07 skulle spela träningsmatch också, så efter första perioden fick vi dra in läktaren, dra ner vikväggen  och spela på tvärsen istället. Men det går ju bra det med.

När matchen kom igång igen så knaprade vi oss ifatt och det var jämnt hela vägen. Inför sista perioden skiljde bara en poäng mellan lagen, så det kunde gå hur som helst. Tyvärr hade vi lite sämre utdelning på lägena i sista perioden än Bollstanäs hade, så de kunde vinna med 37-29. Grattis Bollstanäs. Men vilken bra match vi gjorde!

Nu var det flera timmar till nästa match. Innan vi käkade lunch tittade vi lite på när Smedslätten mötte VGB, som vi skulle möta i nästa match. När tjejerna insåg att det var vårt nästa motstånd bleknade de lite - oj, VGB är ju jättebra, hur ska vi kunna spela mot dem? Och VGB var verkligen jättebra. Snabba, starka, skickliga och inte minst jättetuffa. De var inte rädda för kroppskontakt utan tvärtom använde den till att skapa fördel - precis så som vi behöver lära oss att göra.

Efter lunch och lite tidsfördriv (kurragömma i Åkeshovshallen är kul!) så började det närma sig match. Vi tog ett litet snack innan uppvärmning, där vi pratade just om att det var perfekt för oss att möta ett så tufft motstånd och att vi inte kan vara rädda för att möta något motstånd. Vill vi bli bäst så behöver vi kunna spela mot alla! 

Inför första matchen hade vi också satt upp som ett stort mål för dagen att vi ska skapa energi från bänken. Alla spelare på bänken - ombytta eller inte - ska ge energi till spelarna på planen. Genom att låta, peppa, heja, klappa, tjoa, berömma och bara sprida glädje och kampvilja. I matchen mot Bollstanäs lyckades det sådär, även om det var bättre än mot Skuru, men nu behövde det bli mycket bättre.

Vi fick en bra start mot VGB och satte de två första poängen. De svarade direkt med två egna poäng. Och vi hade lite svårt med att få i bollarna trots hyfsat bra lägen, vilket skulle kunna göra läget jobbigt. Men det blev inte så. Vi spelade så bra försvar att VGB hade svårt att komma till bra lägen och de la inte heller i så många bollar. I takt med att vi märkte att de kanske inte var riktigt så "läskiga" att spela mot som vi trott - visst var de tuffa, men vi var ju faktiskt lika tuffa vi - så var det vi som tog kommandot. Vi hade ett spelmässigt övertag som kanske inte riktigt visade sig på poängtavlan. Men vi tog oss till gott om riktigt fina lägen och kunde trots att vi missade en del ta oss till ledning med 20-17 inför sista perioden. Superjämnt och spännande igen alltså, precis som det ska vara. 

Energinivån från bänken som vi pratat om innan hade varit jättebra hela matchen. Alla ville vara med och bidra till lagets framgångar i den här matchen och det var riktigt bra tryck. I sista perioden skruvades trycket upp extra och blev enormt när vi började få i bollarna på de lägen vi skapade. Vår energi växte och VGB mattades av. Efter en urladdning vann vi sista perioden med 16-3 och matchen med 36-20. Tack för god match VGB!

Vår första vinst i U13 och på vilket sätt vi gjorde det. Från att vara livrädda till att spela med så mycket energi och självförtroende - GRYMT JOBBAT TJEJER!!! Det här kan vi verkligen ta med oss och jobba vidare ifrån. För jobba vidare behöver vi göra, det väntar betydligt tuffare matcher under säsongen. Men nu vet vi att vi kan vinna!

Tur att vi slipper vänta så länge på att jobba vidare - träning redan på måndag. Det ska bli kul!

/Coach T

<< Tillbaka

 
 
Facebook
Stötta föreningen
Twitter