Ta hand om varandra!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alviks Basketbollklubb
Alviksandan. Sedan 1956.
F08 Ålsten
Skuru Basket - Alvik Ålsten
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 augusti, 16:00
Plats:Skuru Sporthall, Skuru skolväg 6, 131 47 Nacka
Samling:15:45, Utanför hallen
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Vi kommer spela tre träningsmatcher under kvällen. Alla spelare kommer få spela två av dessa.
Mycket nytt i första träningsmatcherna
2020-08-30 21:14
Söndag eftermiddag och kväll skulle bjuda på mycket nytt för Alvik F08 Ålsten. Första matcherna med 5-5 på stor plan, med höga korgar och med de regler som gäller för denna sorts basket stod på schemat. Dessutom skulle detta bli de första matcherna med ny head coach. Mycket nytt alltså och nog var det en del nervositet bland tjejerna.

Det var Skuru som bjudit in oss till träningsmatcher och eftersom vi fått några avhopp p.g.a. ont i halsen hos tre spelare så bestämde vi att vi skulle spela två matcher Skuru mot Alvik och sedan dela upp spelarna i lag som var blandade mellan klubbarna och spela lite till. För oss innebar det att alla 13 spelarna skulle få spela i båda de första matcherna.

När första matchen kom igång var det inledningsvis ganska jämnt. Efter en kort stunds spel tappade vi dock farten lite grann och blev "slöa" i både kroppar och huvuden. Det gjorde att Skuru kunde dra ifrån ganska tidigt - inte så mycket för att de var bättre som för att de ansträngde sig mer. I halvtid pratade vi just om detta - att vi måste vilja för att kunna. Och i början av andra halvlek var det genast mycket bättre. Vi sprang, kämpade, slet och ville. Och då var skillnaden mellan lagen återigen inte så stor. Trots en andra halvlek som var bättre än den första så blev slutresultaten en klar Skuru-seger.

Innan nästa match var det nu en kvarts paus som vi tillbringade ute i friska luften med att äta lite mellis. Därefter var det bara att kasta sig in i hetluften igen. En match till, men nu lät vi klockan rulla i avblåsningarna, så totala speltiden blev lite kortare - vi måste ju orka också! Matchen var väldigt lik den första på så sätt att vi när vi spelar bra är lika bra som dem, men i våra "svackor" drar de ifrån fort. "Svackorna" består mest av att vi tappar fokus och inställning och det är någonting vi måste bli bättre på framöver. Skuru vinner även denna match med odiskutabla siffror.

Vi avslutade med att dela upp lagens tjejer i ett grönt och ett vitt lag och spelade lite till på en korg innan vi avslutade kvällen. Tack Skuru för en trevlig kväll!

Två matcher spelade enligt de nya förutsättningarna och jag tror att vi har lärt oss en hel del av dem. När vi är bra är vi bra och det är det vi ska bygga vidare på framöver, så att vi är det oftare och under längre tid. Att vara så bra vi kan måste bli något självklart.

Och det här startar med att vi tränar på det sätt vi vill spela - med fullt fokus. Och träning har vi redan i morgon - det ska bli kul!

/Coach T

<< Tillbaka

 
 
Facebook
Stötta föreningen
Twitter